Slakter Thons bønn til Erna: - Usmakelig

Den norske eiendomsmilliardæren får det glatte lag.

BA OM HJELP: I starten av februar forfattet Olav Thon et brev til statsminister Erna Solberg, som nå møter krass kritikk fra Kari Elisabeth Kaski (SV). Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BA OM HJELP: I starten av februar forfattet Olav Thon et brev til statsminister Erna Solberg, som nå møter krass kritikk fra Kari Elisabeth Kaski (SV). Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Ganske usmakelig og veldig avslørende, sier Kari Elisabeth Kaski, finanspolitisk talsperson i SV, og sikter til nødropet fra eiendomsmogul Olav Thon (97).

I et brev til statsminister Erna Solberg, datert 10. februar, trygler milliardæren om hjelp etter nedstengningen av kjøpesentrene.

«Kjære Erna. Stengningen av kjøpesentrene har medført at kundene trenges sammen i små og smitteutsatte butikker mens tusenvis av lokaler står tomme. Kjære hele Norges Erna; hjelp oss. Med vennlig hilsen Olav Thon.», heter det i skrivet, som Børsen har fått innsyn i.

- Usolidarisk

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte brevet.

- Det er for så vidt lett å le av dette. Men nei, det er alvorlig. Denne henvendelsen viser i veldig stor grad hvor usolidarisk mange av de største mottakerne av statlige støttepakker er og har vært. Og særlig da med tanke på hvor skjevt fordelt den statlige støtten har vært, fortsetter Kaski til Børsen.

- Kan du utdype?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.