Slakter Vestre-grep: - Mageplask og havari

Frp er alt annet enn imponert over fastprisgrepet til regjeringen. - For tidlig å felle dom, svarer næringsministeren.

FÅR KRITIKK: Næringsminister Jan Christian Vestre får kritikk for sin håndtering av de høye strømprisene. Foto: Hanna Johre / NTB
FÅR KRITIKK: Næringsminister Jan Christian Vestre får kritikk for sin håndtering av de høye strømprisene. Foto: Hanna Johre / NTB Vis mer
Publisert

- Det er et mageplask og et havari.

Sånn lyder dommen fra de to stortingsrepresentantene fra Frp, Roy Steffensen og Marius Arion Nilsen, over fastprisordningen som trer i kraft fra nyttår.

Den har vært framsnakket av næringsminister Jan Christian Vestre som en ordning som skal hjelpe næringslivet gjennom en periode med skyhøye energikostnader.

Bedriftene vil ha lavere fastpris

Før helga kom de første tilbudene på de lenge bebudede fastprisavtalene til næringslivet, og i starten av denne hadde flere selskaper tilbud til gamle og nye kunder.

Tirsdag kom Lyse med sine avtaler. De var hakket billigere enn dem Fjordkraft og Statkraft kunne legge fram før helga, men for å få en pris under én krone, 96,3 øre per kWh for å være nøyaktig, må man skrive en femårsavtale.

Det er trolig ikke noe som får næringslivet til å juble av begeistring, noe som reflekteres i en fersk medlemsundersøkelse fra NHO, tatt opp i november.

Der sier 38 prosent av bedriftene at de kan ønske seg fastpris. Av disse sier 80 prosent at det som framstår som aktuelt for dem er en fastprisavtale på tre år som er på 75 øre per kWh eller mindre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.