Slaktes etter rasismemøte

Facebook-sjef Mark Zuckerberg får det glatte lag etter et møte om boikotten mot selskapet.

PRESSET: Facebook og toppsjef Mark Zuckerberg er hardt presset av annonsører for å fjerne hatefullt og rasistisk innhold. Foto: REUTERS/Leah Millis
PRESSET: Facebook og toppsjef Mark Zuckerberg er hardt presset av annonsører for å fjerne hatefullt og rasistisk innhold. Foto: REUTERS/Leah Millis Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Borgerrettighetsgrupper og aktivister var alt annet enn fornøyd etter møtet med Zuckerberg og andre ledere i Facebook tirsdag. Selskapet er under massivt press for å fjerne hatefullt innhold fra rasistiske grupperinger med #StopHateForProfit-kampanjen.

Over 900 selskaper, deriblant gigantannonsører som Coca-Cola, Adidas og Volkswagon, deltar. De boikotter Facebook for å få dem til å fjerne dette innholdet. Tirsdagens møte skulle forsøke å løse situasjonen. Det gjorde den ikke.

- En skuffelse

- Møtet vi nettopp forlot, var en skuffelse. Facebook møtte opp og forventet å få en A for oppmøte, sier Rashad Robinson, leder for organisasjonen Color of Change.

Aktivistgruppa Free Press sier at Facebook fortsatt ikke tar boikotten seriøst.

- I stedet for å forplikte seg til en tidslinje for å fjerne hat og feilinformasjon på Facebook, ga selskapets ledere den samme gamle talen og forsøkte å berolige oss uten å innfri noen av våre krav. Facebooks tilnærming til dagens møte var ikke noe mer enn en PR-øvelse, sier sjef for Free Press, Jessica Gonzales, ifølge CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.