Brønnøysundregistrene og Skatteetaten åpner kontor i virtuell verden:

Slaktes:
- Hodeløst

Brønnøysundregistrene og Skatteetaten har nå virtuelle kontor i metaverset Decentraland. Feil bruk av offentlige midler, mener Eivind Trædal. - Ønsker å lære om mulighetene som ligger i ny teknologi, svarer de statlige etatene.

VIRTUELT KONTOR: I Decentraland skal man blant annet kunne finne informasjon om kryptorapportering fra Skatteetaten, og «hvordan starte en bedrift» fra Brønnøysundregistrene. Foto: Brønnøysundregistrene

VIRTUELT KONTOR: I Decentraland skal man blant annet kunne finne informasjon om kryptorapportering fra Skatteetaten, og «hvordan starte en bedrift» fra Brønnøysundregistrene. Foto: Brønnøysundregistrene

Vis mer
Publisert

I slutten av oktober ble det kjent at Brønnøysundregistrene og Skatteetaten er de første offentlige aktørene som blir en del av den virtuelle verdenen Decentraland.

Decentraland er laget for å være en verden der man kan lage innhold, spille, selge og bygge land og eiendommer, skriver de i en pressemelding.

Både Skatteetaten og Brønnøysundregistrene har laget et virtuelt kontor i det såkalte metaverset, der sistnevnte har fått hjelp fra konsulentselskapet Ernst and Young (EY), som også selv har et kontor der inne.

Eivind Trædal, bystyrerepresentant for Miljøpartiet de Grønne i Oslo, mener dette er feil bruk av offentlige midler.

- For det første så er Decentraland etter alle målestokker allerede en flopp. Antallet globale aktive brukere har vært beregnet til å være under 40 om dagen, maks opp mot et par hundre, sier han, og legger til:

- Hvis Skatteetaten hadde opprettet et nytt kontor på toppen av Galdhøpiggen, så tror jeg de hadde nådd flere nordmenn.

- Utrolig merkelig

I det virtuelle kontoret skal man blant annet kunne finne informasjon om kryptorapportering fra Skatteetaten, og «hvordan starte en bedrift» fra Brønnøysundregistrene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer