Strømstøtte:

Slaktet «umulig» forslag: - Uheldig

Energi Norge og Høyre mente det var umulig for nettselskapene å utsette innføringen av ny nettleie. Det viste seg å være helt feil.

STRØM: Den kalde vinteren gjør at nettleien og strømprisen stiger. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STRØM: Den kalde vinteren gjør at nettleien og strømprisen stiger. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Reaksjonene lot ikke vente på seg da regjeringen la fram strømstøtteordningen forrige uke. For da Ap, Sp og SV fredag fortalte at den omstridte nettleieordningen skulle utsettes, gikk toppsjefen i Energi Norge hardt ut:

- Stortingspartiene vet utmerket godt at det ikke lenger er mulig for nettselskapene å utsette innføringen, fordi systemet allerede er teknisk på plass. Vi har lojalt innrettet oss etter det statsråden seinest mandag sa til Stortinget, at ordningen skal innføres, sa Energi Norge-sjef Knut Kroepelien til Aftenposten.

Han understreket at «den nye nettleien vil innføres, fordi det ikke er mulig for selskapene å reversere dette lenger.»

Høyre-topp Nikolai Astrup var raskt ute med å følge opp på Twitter:

«Det er helt useriøst når Ap, Sp og SV fremmer et forslag som de vet det ikke er mulig å følge opp. Holder folk for narr.»

I løpet av helga har det imidlertid blitt klart at uttalelsene fra Energi Norge og Høyre var beviselige feil. De siste dagene har en rekke nettselskaper gått ut og varslet at de utsetter den omstridte nye nettleiemodellen etter beskjeden fra Stortinget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.