Varehandelen i Oslo:

Slår alarm: - Absolutt siste dato

For varehandelen i Oslo er sanden i timeglasset i ferd med å renne ut: - Det er ikke snakk om å overleve mai om man ikke åpner innen ei uke, sier Einar Marthinsen.

Byrådsleder Raymond Johansen, byråd for næring og eierskap Victoria Marie Evensen og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen vil orientere om koronasituasjonen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Oslo kommune må ikke undervurdere den langvarige og alvorlige belastningen for næringslivet som nedstenging er, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, administrerende direktør i NHO Service og Handel.

Det er over tre måneder siden varehandelen i Oslo skalket lukene og kastet tusenvis av ansatte inn i permitteringstilværelsen. Svært mange butikker har brukt opp sine reserver, og kjemper nå en voldsom kamp for overlevelse.

I dag legger byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fram hvilke tiltak som skal gjelde i hovedstaden i tida framover. Kravet fra NHO Service og Handel er krystallklart:

- Den vedvarende nedstengningen truer eksistensgrunnlaget for mange butikker. Vi frykter at mange arbeidsplasser innen handel i Oslo kan gå tapt for alltid hvis de ikke snart får åpne igjen, sier Kaltenborn.

- Kritisk

En aktør som nå frykter for bransjen, er Einar Marthinsen, Country Manager hos sko- og veskeleverandøren ANWR Garant. Dersom byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ikke byr på positive nyheter onsdag, advarer Marthinsen om katastrofale følger.

- Vi kommer til å miste butikker i Oslo. Mange har nå nådd bunnen av kontoen. Det er ikke snakk om å overleve mai om man ikke åpner innen ei uke, sier Einar Marthinsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer