Slår alarm: - Blir et blodbad

Stormberg-gründeren advarer om at vi kan få en tapt generasjon, og tror ikke folk har forstått omfanget av den økonomiske krisa.

ADVARER: Stormberg-gründer Steinar J. Olsen advarer om at vi kan sitte igjen med en slagmark av konkursrammede bedrifter og en tapt generasjon av unge hvis ikke de rette tiltakene kommer på plass raskt. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
ADVARER: Stormberg-gründer Steinar J. Olsen advarer om at vi kan sitte igjen med en slagmark av konkursrammede bedrifter og en tapt generasjon av unge hvis ikke de rette tiltakene kommer på plass raskt. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har et historisk høyt antall permitteringer, og hvis ikke regjeringen tar grep vil vi få en historisk høy arbeidsledighet, sier Stormberg-gründer Steinar J. Olsen til Børsen.

- Paradokset er at de som blir minst rammet av viruset er de som blir sterkest rammet av følgeskadene viruset fører til.

I et Facebook-innlegg skriver han om den uvirkelige situasjonen coronaviruset bringer med seg, og de kritiske følgene den kan få for både næringslivet og arbeidstakere.

Advarer

I innlegget etterlyser han nye grep fra myndighetene, og advarer om at krisesituasjonen i næringslivet kommer til å vare en god stund.

Han advarer om at selv om det er de eldste som rammes hardest av selve viruset, er det de unge som kan få den hardeste støyten økonomisk og tas med i dragsuget av ringvirkningene.

Olsen viser til tall på at over 20 000 unge under 30 år, eller «ufattelige 1000 skoleklasser», var uføretrygdet allerede før coronakrisen inntraff. Han sier videre at frafallet på videregående skole er høyt fra før av, og at det allerede var vanskelig for unge å komme inn på arbeidsmarkedet - selv med et sunt næringsliv og lave ledighetstall generelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer