Slår alarm: - Dypt bekymret

Norske pakkereisearrangører står i en gigantisk knipe. Nå mener Marit Vidnes at timeglasset er i ferd med å renne ut.

- HASTER: Marit Vidnes er daglig leder for Norrøna Hvitserk Adventure. Turarrangøren er blant aktørene i Norge som er underlagt pakkereiseloven. Det kan koste virksomheten mer enn den vil tåle, dersom myndighetene ikke griper inn. Foto: Privat
- HASTER: Marit Vidnes er daglig leder for Norrøna Hvitserk Adventure. Turarrangøren er blant aktørene i Norge som er underlagt pakkereiseloven. Det kan koste virksomheten mer enn den vil tåle, dersom myndighetene ikke griper inn. Foto: Privat Vis mer
Publisert

For tre uker siden ble Norge i praksis stengt. For aktører som skreddersyr reiser inn til landet, har det medført et skred av kanselleringer.

Nå frykter næringslivsorganisasjonen Virke at en konkursbølge skal skylle over reisearrangørene.

- Nå står 4000 arbeidsplasser i ferd med å gå tapt, og med dem en omsetning på 35 milliarder kroner. Norsk reiseliv vil kunne oppleve et konkursras uten sidestykke i historien, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke, til Børsen.

- På kanten av stupet

Ifølge organisasjonen ligger den djevelske detaljen i pakkereiseloven. I henhold til den er virksomheter som selger pakkereiser her til lands pliktig å refundere hele salgssummen for avlyste turer. Forbrukerlovgivningen krever på samme tid at beløpet tilbakebetales seinest 14 dager etter avbestilling.

- Pakkereisearrangørene er nå på kanten av stupet. Per nå eksisterer det ingen lettelser eller kompensasjonsordninger knyttet til pakkereiseloven. Norske myndigheter har sagt at de ville se på muligheter for å forskyve fristen med 14 dager. Det for å gi litt pusterom, men problemet vil være like stort når fristen utløper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer