Baki Karakoc har drevet Istanbul Restaurant, med avdelinger i Trondheimsveien og på Grønland i Oslo, siden 2004.
Nå slår han alarm om en alvorlig mangel på kokker, som truer egen restaurant og flere i bransjen.
- Det er helt krise, sier Karakoc til Børsen.
Rammes ikke av skjenkestopp
En nesten samlet utelivsbransje har slått alarm etter at nasjonal skjenkestopp ble innført som middel for å begrense smitten. Akkurat dét problemet har ikke Karakoc.
- Vi har et helt spesielt halal-konsept uten alkoholservering, med stor andel muslimske kunder, så skjenkestopp har ikke påvirket oss, sier Karakoc.
Regjeringens tiltak gjør imidlertid at færre går ut for å spise, noe restauranten taper på.
- Vi tar igjen det meste av tapet på take away, som har gått opp, legger han til.
Totalt har de tapt store summer i løpet av pandemien.
Mistet kokker
Restauranten er kjent for sine tyrkiske retter som lages fra bunnen, og på kjøkkenet står det faglærte yrkeskokker fra Tyrkia.
- Vi produserer maten, ikke fra halvfabrikat, men fra A til Å. Derfor er vi avhengige av faglærte tyrkiske kokker.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger