Slår alarm: - I villrede

Eksperter har i månedsvis varslet om et stygt konkursras i Norge. Nå klør de seg i hodet mens de venter på smellet.

DYSTERT VARSEL: Konkurstallene overrasker på nytt, men eksperter mener vi skyver en bølge foran oss. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
DYSTERT VARSEL: Konkurstallene overrasker på nytt, men eksperter mener vi skyver en bølge foran oss. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

- For å si det rett ut er jeg litt i villrede nå, sier Per Fjærestad, Country Manager i Creditsafe Norway.

Helt siden 12. mars har økonomer og kreditteksperter ropt varsko om et forestående konkursras i Norge. Ifølge en fersk rapport fra Creditsafe Norway, viser tallene det stikk motsatte.

- I likhet med alle andre har vi forventet en kraftig økning i antall konkurser, men det skjer jo ikke. Faktum er at vi så langt i år har sett færre konkurser enn tidligere år, fortsetter Fjærestad, og viser til statistikken:

  • I august ble det registrert rekordlave konkurstall og en nedgang på hele 33 prosent målt mot samme måned i fjor.
  • Totalt er det registrert 2282 konkurser fra januar til og med august i år. Det er en nedgang på 8 prosent sammenliknet med 2488 konkurser i samme periode i fjor, ifølge Creditsafe Norway.

Frykt-scenario

Fjærestad er forbløffet over de «unormalt lave» konkurstallene. Han slår derimot alarm om en potensiell dramatisk utvikling.

- På tross av disse tallene er jeg fremdeles overbevist om at det kommer et ras, og jeg frykter at vi bare skyver problemene foran oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer