Slår alarm: - Krise for landet

Norske bedrifter sliter med å få tak i nok kompetanse. Det bør være en hovedsak i valgkampen, mener NHO-sjefen.

ETTERSPURT: BIM-tekniker Synne Marie Valler i Veidekke er et godt eksempel på den arbeidskraften som nå etterspørres, mener NHO-sjef Ole Erik Almlid. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet
ETTERSPURT: BIM-tekniker Synne Marie Valler i Veidekke er et godt eksempel på den arbeidskraften som nå etterspørres, mener NHO-sjef Ole Erik Almlid. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det var veldig deilig å få på arbeidsbuksa igjen, og se det som bygges, sier BIM-tekniker i Veidekke, Synne Marie Valler.

Sola skinner fra skyfri himmel og er i seg selv svært god reklame for utendørsarbeid denne milde vårdagen.

På selveste kvinnedagen er Børsen med Valler, NHO-sjef Ole Erik Almlid og HR-direktør i Veidekke, Lars Tronsmo, til byggeplassen i Middelthuns gate like ved Frognerparken.

Der holder Veidekke på å bygge 329 leiligheter for OBOS, fra de helt små på 43 kvadratmeter, til de store luksuriøse leilighetene på nesten 400 kvadrat.

Men selv på en nydelig solskinnsdag, med et stort og framtidsrettet byggeprosjekt som reiser seg i hjertet av Oslo, er det mørke skyer i horisonten.

Får ikke tak i kompetanse

Fredag presenteres NHOs kompetansebarometer, der de hvert år kartlegger kompetansebehovet i NHOs medlemsbedrifter. Rapporten, som Børsen har fått tilgang til, viser en alarmerende trend.

Det siste året har hver tredje NHO-bedrift forsøkt å rekruttere personell, uten å få tak i ønsket kompetanse.

I tillegg oppgir 6 av 10 bedrifter at de har et udekket kompetansebehov.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer