Slår alarm: - Krise for landet

Norske bedrifter sliter med å få tak i nok kompetanse. Det bør være en hovedsak i valgkampen, mener NHO-sjefen.

ETTERSPURT: BIM-tekniker Synne Marie Valler i Veidekke er et godt eksempel på den arbeidskraften som nå etterspørres, mener NHO-sjef Ole Erik Almlid. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet
ETTERSPURT: BIM-tekniker Synne Marie Valler i Veidekke er et godt eksempel på den arbeidskraften som nå etterspørres, mener NHO-sjef Ole Erik Almlid. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det var veldig deilig å få på arbeidsbuksa igjen, og se det som bygges, sier BIM-tekniker i Veidekke, Synne Marie Valler.

Sola skinner fra skyfri himmel og er i seg selv svært god reklame for utendørsarbeid denne milde vårdagen.

På selveste kvinnedagen er Børsen med Valler, NHO-sjef Ole Erik Almlid og HR-direktør i Veidekke, Lars Tronsmo, til byggeplassen i Middelthuns gate like ved Frognerparken.

Der holder Veidekke på å bygge 329 leiligheter for OBOS, fra de helt små på 43 kvadratmeter, til de store luksuriøse leilighetene på nesten 400 kvadrat.

Men selv på en nydelig solskinnsdag, med et stort og framtidsrettet byggeprosjekt som reiser seg i hjertet av Oslo, er det mørke skyer i horisonten.

Får ikke tak i kompetanse

Fredag presenteres NHOs kompetansebarometer, der de hvert år kartlegger kompetansebehovet i NHOs medlemsbedrifter. Rapporten, som Børsen har fått tilgang til, viser en alarmerende trend.

Det siste året har hver tredje NHO-bedrift forsøkt å rekruttere personell, uten å få tak i ønsket kompetanse.

I tillegg oppgir 6 av 10 bedrifter at de har et udekket kompetansebehov.

Det får NHO-sjefen til å slå alarm.

- Det forteller hvor prekært dette problemet er. Da regjeringen nå nylig la fram perspektivmeldingen så sa de at vår formue, ja det er oljefond, det er eiendommer, men den store formuen er folkene våre. Så da må vi ta vare på dem. Nå er det rekordhøy ledighet, da må vi sikre at folka våre har den rette kompetansen og sikre at bedriftene våre får tak i det, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid, før han kommer med følgende advarsel:

- Hvis vi ikke gjør dette ordentlig, så vil ikke bedriftene kunne tilby de jobbene vi trenger fram til 2030. Det er en krise for dette landet. Dette er en stor og viktig sak.

Almlid mener dette bør bli en av de aller viktigste sakene inn i høstens valgkamp.

- Gapet mellom den etterspørselen denne målingen viser og de antall ledige vi har nå, det er et gap vi ikke kan leve med. Det er et gap som politikerne må hjelpe oss med å tette, lyder den klare beskjeden fra Almlid.

KOMPETANSE: BIM-tekniker i Veidekke Synne Marie Valler, NHO-sjef Ole Erik Almlid og HR-direktør i Veidekke Bygg Lars Tronsmo nøt sola ved byggeplassen på Majorstuen på selveste kvinnedagen. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet
KOMPETANSE: BIM-tekniker i Veidekke Synne Marie Valler, NHO-sjef Ole Erik Almlid og HR-direktør i Veidekke Bygg Lars Tronsmo nøt sola ved byggeplassen på Majorstuen på selveste kvinnedagen. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet Vis mer

Arbeidstilpasset studie

Valler i Veidekke er et eksempel på den kompetansen bedriftene nå etterspør. Hun tok først tømrerfag, før hun siden har tatt fagskoleutdanning og faget BIM, som står for bygningsinformasjonsmodellering, en etterspurt kompetanse i byggenæringen.

For Vallers del ble veien til mens hun gikk.

- Det var litt tilfeldig at det dukket opp. Da jeg startet som tømrerlærling så hadde jeg jo alltid synes at det var veldig gøy å bygge, og det var mye som falt på plass da jeg plutselig kunne være med og produsere noe konkret, forteller Valler.

Men for Vallers del stanset ikke utdanningsferden da hun var ferdigutdannet som tømrer. Hun gikk videre for å bli fagskoleingeniør, og siden ett år spesialisert på BIM, et studium hun ikke kan få fullrost.

- Det er knallbra. De er veldig flinke til å ha kontakt med næringslivet. De utdanner folk som bedriftene trenger. Bedriftene, og spesielt Veidekke, involverer seg i prosessen og sier at «dette trenger vi, dette må dere undervise mer i». Så får du et studium som er veldig godt tilpasset det reelle arbeidslivet.

- Etterspør høyere kvalitet

Det må det bli enda mere av, sier HR-direktør i Veidekke Bygg, Lars Tronsmo. Han sier at deres største bekymring handler om framtida.

- Kundene våre etterspør stadig høyere kvalitet, og for å kunne levere denne kvaliteten så trenger vi høyt kompetente fagarbeidere, sier Tronsmo.

For bedriftene som har svart på NHOs undersøkelse forteller at det har konsekvenser å ikke få tak i den rette kompetansen.

40 prosent oppgir at et udekket kompetansebehov gir tapte kunder eller markedsandeler, 39 prosent sier de må skrinlegge eller utsette utvidelse av virksomheten og 20 prosent må redusere virksomheten.

Kompetansegapet må dekkes, mener HR-direktøren.

- Jeg er opptatt av at læringsinstitusjonene jobber med det, og jobber med oss i næringen med det.

- Er det godt nok nå, eller har man fremdeles en vei å gå?

- Man har fremdeles en vei å gå. Den største utfordringen, min største bekymring, det er at vi må få fram for ungdommen og deres foreldre at dette er spennende arbeidsplasser Det er spennende fordi det er arbeidsplasser i utvikling og man får være med og bygge samfunnet. Blir du fagarbeider nå, så vil det være en arbeidsplass som endrer seg de neste åra.

- Digitalisering og ny teknologi er på full fart inn i alle deler av bygg- og anleggsnæringen, også for fagarbeiderne. Vi skal aldri slutte å bygge, vi skal bare endre måte vi gjør det på. Å være fagarbeider er både lærerikt, utfordrende og gir deg en sikker arbeidsplass.

RAMMET: Mills-kvartalet på Grünerløkka i Oslo er rammet av et smitteutbrudd. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Masse myter

Tronsmo fastslår at det å utdanne seg som fagarbeider åpner mange dører, noe bransjen må være enda flinkere til å fortelle.

- Må man framsnakke disse jobbene? Ses det ned på fremdeles?

- Det har vært en klar bedring de siste åra, men fremdeles har vi en jobb å gjøre med å øke statusen til yrkesfagene. Vi håper ungdom i større grad vil legge egne interesser og motivasjon til grunn for sine utdanningsvalg framover og at de ikke går glipp av en mulig karrierevei på grunn av utdaterte holdninger. Mange foreldre tror fortsatt at yrkesfagene er en blindvei og et sted for skoletrøtt ungdom. Det er veldig synd. Disse mytene har stor negativ effekt på det NHOS kompetansebarometer peker på, nemlig behovet framover, sier Tronsmo, og legger til:

- Hvis vi skal klare å dekke bransjens behov for 8500 nye fagarbeidere hvert år fram mot 2030, trenger vi de beste folkene og vi trenger dem fra begge kjønn. Så enkelt er det.

Må heve statusen

NHO-sjef Almlid mener også man må jobbe med å heve statusen til lærlingveien, og sikre godt samarbeid med universitetene, slik at man har livslang læring.

- Veldig mye av kompetansen din skal du få i bedriftene, sier Almlid.

I et arbeidsmarked der ledigheten er rekordhøy er det også et tankekors at bedriftene sliter med å få tak i den rette kompetansen.

- Vi må sikre at de som ikke er i jobb, eller har falt utenfor, at de har en utdanning, og for veldig mange bør nok den utdanningen være en yrkesfagutdanning. Dette er kjempeviktig. Vi kan ikke som land leve med så stor ledighet, når vi ser det store kompetansebehovet som er nå.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer