Jonas Gahr Støre

Slår alarm: - Tjenesteforsømmelse

Ap-leder Jonas Gahr Støre anklager regjeringen for å ha gått fullstendig uforberedt inn i høstbølgen av coronasmitte, og at de derfor har et direkte ansvar for at mange bedrifter nå risikerer konkurs.

REFSER: Ap-leder Jonas Gahr Støre vil ha strakstiltak for å redde norsk næringsliv. Foto: Vidar Ruud / NTB
REFSER: Ap-leder Jonas Gahr Støre vil ha strakstiltak for å redde norsk næringsliv. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Skatteetaten skal ikke lenger forvalte den generelle kompensasjonsordningen for bedrifter som rammes av coronapandemien. Regjeringen har lovet at en ny ordning skal være på plass i midten av januar.

Dette er ikke bra nok, mener Ap-leder Støre. Han slår nå alarm om at situasjonen er særdeles kritisk for mange bedrifter.

- Regjeringen har et direkte ansvar for at mange bedrifter og virksomheter risikerer konkurs. De gikk uforberedt inn i høsten og en ny smittebølge. Vi er i en varslet krise. Det er uforståelig at regjeringen henger etter, sier Støre til Børsen.

- Bakpå

Allerede i juni visste regjeringen at den utbetalingsløsningen, som ble startet i vår, måtte flyttes fra Skatteetaten.

- Da kunne de brukt sommeren, august, september, oktober til å forberede i beredskap en ny ordning. I stedet kommer vi bakpå med en ny kompensasjonsordning det er bred støtte for i Stortinget, sier Støre.

Han mener situasjonen kan få dramatiske konsekvenser for næringslivet. Blant annet viser Ap-lederen til tall fra Virke som frykter at én av åtte bedrifter kan gå konkurs fordi de må vente til januar eller februar med å få utbetalt penger de har rett til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer