Slår alarm: - Trenger 700 milliarder

Flybransjen slår alarm.

ALARM: Flybransjen sliter, og må ha mer krisehjelp. Foto: THE CANADIAN PRESS / AP-Frank Rumpenhorst / NTB
ALARM: Flybransjen sliter, og må ha mer krisehjelp. Foto: THE CANADIAN PRESS / AP-Frank Rumpenhorst / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyselskap trenger ytterligere 70 til 80 milliarder dollar i krisehjelp fra myndigheter for å overleve coronakrisen, ifølge Den internasjonale organisasjonen for lufttransport (IATA).

Det tilsvarer en sum på opp mot 720 milliarder norske kroner.

- Vi er ekstremt takknemlig for at de (myndighetene, journ.anm.) har injisert 160 milliarder dollar i sektoren. I de kommende månedene er industriens behov anslått til å være ytterligere 70 til 80 milliarder dollar i støtte, sier Alexandre de Juniac, sjef for IATA, ifølge Reuters.

- Ellers er det flyselskaper som ikke vil overleve.

Anslår enormt tap

IATA har anslått at coronaviruset fører til at sektoren vil tape 87 milliarder dollar i år, men sier at det ikke er utenkelig at tallet kan bli langt høyere.

- Det er ganske sannsynlig at vi vil kunne se et større tap enn anslått, sier de Juniac, og legger til at tapet kan komme på hele 100 milliarder dollar, tilsvarende 897 milliarder kroner.

IATA anslår samtidig at trafikknivået for flybransjen ikke vil være tilbake til normalen før i 2024, og at antall passasjerer fortsatt vil være redusert med 30 prosent neste år, ifølge Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer