Shipping-kaos

Slår alarm: - Ute av kontroll

Et utbrudd av deltaviruset i den kinesiske regionen Guangdong fører til store forsinkelser i verdenshandelen.

FORSINKELSER: Ved Yantian-havna i byen Shenzhen har den gjennomsnittlige ventetiden på å legge til havn gått fra 12 timer til 16 dager. Foto: Imagine China/REX / Shutterstock editorial / NTB
FORSINKELSER: Ved Yantian-havna i byen Shenzhen har den gjennomsnittlige ventetiden på å legge til havn gått fra 12 timer til 16 dager. Foto: Imagine China/REX / Shutterstock editorial / NTB Vis mer
Publisert

Krisene har kommet på løpende bånd for shippingindustrien i år.

I januar førte en kritisk mangel på shippingcontainere til store forsinkelser på leveranser fra Kina. Så kom katastrofen i Suezkanalen, da et gigantisk lasteskip grunnstøtte og blokkerte all trafikk.

Virusutbrudd

Virkningene av proppen merkes ennå. Fortsatt er europeiske butikkhyller tomme for populære varer.

Nå stålsetter selskaper og forbrukere seg for nok et skrekkscenario. Sist i rekken av tilbakeslag for industrien er et nytt virusutbrudd av deltavarianten, som nå truer den sørkinesiske provinsen Guangdong.

200 tilfeller

I provinsen ligger de to byene Shenzuen og Guangzhou - som huser to av verdens fem største containerhavner.

Byen Guangzhou står for cirka en fjerdedel av Kinas eksport. Det skal være registrert 200 tilfeller i gigantbyen med over 15 millioner innbyggere.

Myndighetene har tatt drastiske grep for å få bukt med smitten. Titalls millioner skal være testet, og det er innført karantene og nedstengninger hos bedrifter som har hatt smittetilfeller.

- Enorme forstyrrelser

Det forstyrrer havnetjenester og forsinker leveransene drastisk, samtidig presses prisene oppover, skriver CNBC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.