Slår alarm: - Blinker mørkerødt

Den danske shipping-giganten Maersk varsler strammere tider framover. - Stille før stormen, mener direktør i Norsk Industri.

MØRKE SKYER: Maersk rapporterer onsdag om inntektsvekst for 16. kvartal på rad. Den trenden tror de likevel ikke kommer til å fortsette. Foto: Edgar Su / Reuters / NTB
MØRKE SKYER: Maersk rapporterer onsdag om inntektsvekst for 16. kvartal på rad. Den trenden tror de likevel ikke kommer til å fortsette. Foto: Edgar Su / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

- En resesjon truer. På den ene siden har vi aldri levert et så godt økonomisk resultat, men hver indikator vi ser på blinker mørkerødt. Vi forventer en nedgang, og vi forventer lavere inntjening framover.

Det sier Søren Skou, sjef for den danske shipping-giganten Maersk, til Financial Times.

- Mørke skyer

Ifølge avisa er AP Møller-Maersk er verdens nest største container-shipping-gruppe.

Det var i forbindelse med selskapets rapport for tredje kvartal at Skou kom med de mørke uttalelsene, til tross for at han kunne rapportere om inntektsvekst for 16. kvartal på rad.

Den veksten tror ikke Skou at vil fortsette.

- Med krigen i Ukraina, energikrise i Europa, høy inflasjon og med en truende global resesjon, er det mange mørke skyer i horisonten, sa han onsdag i en melding, ifølge CNBC News.

- Alt dette tynger forbrukernes kjøpekraft, som igjen påvirker global transport- og logistikketterspørsel. Selv om vi forventer at en nedgang i den globale økonomien vil føre til et dårligere marked for oss, vil vi fortsette å forfølge vekstmulighetene innenfor vår logistikk-virksomhet, fortsatte han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer