Slår alarm etter nye tall: - Dette er grotesk

Hadde aldri i min villeste fantasi sett for meg sånne tall, sier norsk ekspert.

KONKURS: Det britiske selskapet Flybe er det første til å gå over ende som følge av utbruddet av coronaviruset. Det blir neppe det siste, tror britisk ekspert. Foto: Ina Fassbender / AFP / NTB Scanpix
KONKURS: Det britiske selskapet Flybe er det første til å gå over ende som følge av utbruddet av coronaviruset. Det blir neppe det siste, tror britisk ekspert. Foto: Ina Fassbender / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har aldri sett sånne tall. Det er forferdelige tall, rett og slett. At det skulle bli så ille som dette hadde jeg i min villeste fantasi aldri sett for meg. Dette er grotesk.

Det sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair til Børsen.

Han har nettopp sett meldingen fra den internasjonale flyorganisasjonen International Air Transport Association (IATA) om deres oppdaterte prognoser for hvordan coronaviruset vil påvirke flybransjen.

Organisasjonen anslår nå et tap på mer enn svimlende 583 milliarder kroner globalt for passasjermarkedet. Og det forutsetter at situasjonen ikke blir mer alvorlig enn i dag.

Dobling på to uker

Det nye anslaget er mer enn en dobling siden forrige prognose datert 20. februar. Da mente IATA at tapet ville være på nesten 272 milliarder kroner.

- I England er alle flyene til Flybe satt på bakken i dag. Hvordan det går her i Norge fremover er avhengig av hvordan myndighetene håndterer dette. Myndighetene og du og jeg må ta hensyn, sier Elnæs.

Det britiske flyselskapet Flybe er satt under administrasjon, og 2000 jobber er i fare. Passasjerer med billetter oppfordres nå til ikke å reise til flyplassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer