Slår alarm etter redningspakke: - Ikke nok

Fortsatt bekymring etter at aksjonærene stemte ja til kriseplanen.

Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Minutter etter at det ble klart at Norwegians aksjonærer stemmer ja til selskapets kriseplan og at selskapet er reddet i første omgang, slår Parat-leder Unn Kristin Olsen alarm om tilstanden for norsk luftfart.

- Det er veldig bra at Norwegian har fått til å sikre støtte fra både aksjonærer og lånetagere. Likevel er vi fortsatt bekymra.

Olsen er glad for at Norwegian nå får tilgang på krisepakka på 2,7 milliarder kroner, men krever samtidig mer hjelp fra norske myndigheter. Budskapet fra Olsen er klinkende klart: Det er ikke nok.

- Ikke mer lån

- I dag var det et spørsmål om å være eller ikke være. Skulle Norwegian bestå eller gå konkurs? Hjelpen de nå får sørger for at selskapet fortsatt kan være i drift, men vi mener det er behov for mer hjelp, sier hun og legger til:

- Det er fortsatt mange som er permittert i Norwegian, og det er mange som har mistet jobben sin i Sverige og Danmark. For å sikre drift på lengre sikt og for å redde norske arbeidsplasser, så mener vi at norske myndigheter må komme på banen. Norwegian trenger ikke mer lån eller gjeld nå, de trenger likviditet, sier Olsen til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer