Slår alarm før julebord

I en fersk undersøkelse av Kantar svarer nær 8 av 10 at de opplever at ledelsen har for lite fokus på seksuell trakassering opp mot julebordsesongen.

SLÅR ALARM: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (Høyre) mener norske ledere ikke har lært av metoo. Foto: Bjørn Langsem
SLÅR ALARM: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (Høyre) mener norske ledere ikke har lært av metoo. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert

- Det er grunn til å slå alarm. Dette er nedslående tall. To år etter metoo ser det ikke ut til at norske ledere har lært. De har et soleklart ansvar for å beskytte sine ansatte.

Det sier Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (Høyre) om tallene fra undersøkelsen som er utført av Kantar på vegne av NHO Reiseliv.

I undersøkelsen svarer 78 prosent at seksuell trakassering er et tema ledelsen har lite fokus på i tilknytning til julebordet på jobben.

Nå lanserer arbeidsministeren sammen med de andre partene i arbeidslivet, et samtaleverktøy som skal gjøre det lettere å snakke om trakassering på jobb.

- Når vi nå går inn i julebordsesongen er det viktig at de er seg sitt ansvar bevisst, og at de tar praten med sine ansatte. Med det nye samtaleverktøyet er det ingen unnskyldninger for å la være, sier Hauglie, og legger til:

- To år etter metoo er det ingen ledere som lenger kan si at de ikke visste, sier ministeren.

- Har blitt stillere

Direktør i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold sier det er tredje julebordsesong på rad med fokus på rutiner og regler for å håndtere seksuell trakassering i arbeidslivet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer