Drikkevareprodusentene:

Slår alarm: - Fortsatt stor fare

Norske drikkevareprodusenter lar ikke korken på champagneflaska gå i taket over regjerigens forslag til strømstøtte for bedriftene.

PRESS: Norske drikkevareprodusenter er bekymret. Foto: Torstein Bøe
PRESS: Norske drikkevareprodusenter er bekymret. Foto: Torstein Bøe Vis mer
Publisert

- Det er stor fare for at kompliserte kriterier og byråkrati kan forsinke og forhindre at bedrifter som sliter med strømregningene faktisk får hjelp til å komme seg gjennom vinteren, sier sier direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen, Erlend Vagnild Fuglum, og fortsetter:

- Det er fortsatt stor fare for permitteringer og produksjonsstopp, særlig blant de små og mellomstore produsentene.

Fuglum mener ordningen regjeringen har lagt fram har for kort varighet, for komplisert inngangsbillett og ingen oppretting av konkurransevridningen mellom landsdeler.

- Flere sier nå at de vurderer å redusere produksjonen, og frykter de må stenge helt i løpet av vinteren. Enkelte har allerede stanset bryggeriet og selger nå unna lageret. Alle investeringer er langt på is, og mange sier de har begynt å regne på effekten av permitteringer, sier Fuglum

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer