Tyskland

Slår alarm: Frykter marerittscenarioet gjentar seg

Hetebølgene i Europa får konsekvenser.

TØRKER UT: Elva Rhinen er en av Europas viktigste skipsleier, og vanligvis blir 80 prosent av Tysklands innlands-varetransport fraktet via den. Dette bildet er tatt 18 juli. Foto: Ina Fassbender/AFP/NTB
TØRKER UT: Elva Rhinen er en av Europas viktigste skipsleier, og vanligvis blir 80 prosent av Tysklands innlands-varetransport fraktet via den. Dette bildet er tatt 18 juli. Foto: Ina Fassbender/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Hetebølger og skogbranner har skapt problemer flere steder i verden, og tirsdag kom helsedirektoratet i Portugal med beskjeden om at over 1000 mennesker så langt har omkommet som følge av varmen i landet i sommer.

FNs generalsekretær António Guterres har også gått så langt som å advare om at menneskeheten står ovenfor «kollektivt selvmord».

Nå kan varmen også føre til problemer for den europeiske handelen.

Bilder viser nemlig at Rhinen, Tysklands hovedelv og en av Europas lengste elver, tørker mer og mer ut. Elva er en av Europas viktigste skipsleier, og går gjennom store byer som Köln, Düsseldorf, Rotterdam og Basel.

Kan få konsekvenser

Salomon Fiedler, økonom ved den Hamburg-baserte banken Berenberg Bank, advarer nå om hvilke konsekvenser den lave vannstanden kan få for Europa og Tyskland spesielt.

- Rhinen er en viktig innlandsvannvei, der varer sendes til og fra de industrielle kjerneområdene i Sør- og Vest-Tyskland. Lav vannstand betyr at båter må kjøre med redusert frakt, eller til og med ikke kjøre i det hele tatt, skriver han i et notat onsdag ifølge CNBC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer