Strømstøtte til bedriftene

Slår alarm: - Kan ikke fortsette

Hotelldirektøren frykter permitteringer, og advarer om konsekvensene for norsk næringsliv dersom problemet ikke fikses nå.

STORAKTØR SLITER: Familiebedriften De Bergenske eier flere hoteller og en rekke restauranter i Bergen. Nå tar direktøren et oppgjør med strømprisene. Foto: Marit Hommedal / NTB
STORAKTØR SLITER: Familiebedriften De Bergenske eier flere hoteller og en rekke restauranter i Bergen. Nå tar direktøren et oppgjør med strømprisene. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

De skyhøye strømprisene som ryster landet, og spesielt Sør-Norge, har fått flere til å rope varsko på vegne av norske bedrifter.

For hotell- og restaurantkjempen De Bergenske rammer prisene hardt og brutalt. Familiebedriften eier 13 restauranter og seks hoteller i Bergen.

- Det er så alvorlig at det kan medføre permitteringer i vinter. Det har økt driftskostnadene så mye at vi ser ikke bort ifra at noen hoteller vil velge å stenge og permittere, sier administrerende direktør for hotellkjeden De Bergenske, Kjetil Smørås, til Børsen.

Slår alarm: - Ren skattlegging

Smørås forteller at de, som mange andre bedrifter, akkurat har tilbakelagt en tøff coronatid.

- Vi har vært gjennom en fase med store tap, særlig første året da vi tapte 39 millioner kroner. I januar og februar måtte vi ta spesielt store tap med lønnskompensasjonsordningen, som viste seg å være feilslått, sier Smørås.

Nå reagerer han sterkt på den «ekstreme prisingen» av strøm og energi - som kaster lange skygger over hotelldriften.

Smørås viser til en beregning Nordeas Robert Næss gjorde overfor VG, der det anslås at staten har tjent 27 milliarder på strømkrisen hittil i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer