Slår alarm: - Kostnadene vil øke betraktelig

Smittebølge skaper massivt trøbbel for verdens travleste havn.

ADVARSEL: Den kinesiske storbyen Shanghai preges for tiden av det som er en av Kinas største smittebølger av covid-19 siden viruset spredte seg fra Wuhan i slutten av 2019. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB
ADVARSEL: Den kinesiske storbyen Shanghai preges for tiden av det som er en av Kinas største smittebølger av covid-19 siden viruset spredte seg fra Wuhan i slutten av 2019. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Kinas hittil største smitteutbrudd av covid-19 skaper trøbbel for de 26 millioner innbyggerne i nedstengte Shanghai, og verdens travleste havn sliter med driften.

Shanghai er for tiden preget av det som er et av Kinas største smitteutbrudd av corona siden viruset begynte å spre seg fra Wuhan i slutten av 2019.

Fredag registrerte byens helsemyndigheter 21 000 smittetilfeller, hvorav kun 824 skal ha hatt symptomer. Siden omikronutbruddet startet i forrige måned har smittetallet passert 100 000.

- Enormt

Kinesiske myndigheter har tviholdt på sin nullsmitte-strategi og tydd til kraftige grep for å hindre smittespredning.

Med omikronsmitte på frammarsj i landet har nedstengningene tvunget mange selskaper til å bremse produksjonen. I Shanghais havn er det nå kritisk mangel på sjåfører og arbeidere, mens et omfattende testsystem i tillegg skaper store forsinkelser for driften av verdens travleste havn.

- Den ukentlige driften er gått ned 40 prosent, så det er virkelig enormt, sier Bettina Schön-Behanzin, som er visepresident i det europeiske handelskammeret i Shanghai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer