Slår alarm: - Kostnadene vil øke betraktelig

Smittebølge skaper massivt trøbbel for verdens travleste havn.

ADVARSEL: Den kinesiske storbyen Shanghai preges for tiden av det som er en av Kinas største smittebølger av covid-19 siden viruset spredte seg fra Wuhan i slutten av 2019. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB
ADVARSEL: Den kinesiske storbyen Shanghai preges for tiden av det som er en av Kinas største smittebølger av covid-19 siden viruset spredte seg fra Wuhan i slutten av 2019. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Kinas hittil største smitteutbrudd av covid-19 skaper trøbbel for de 26 millioner innbyggerne i nedstengte Shanghai, og verdens travleste havn sliter med driften.

Shanghai er for tiden preget av det som er et av Kinas største smitteutbrudd av corona siden viruset begynte å spre seg fra Wuhan i slutten av 2019.

Fredag registrerte byens helsemyndigheter 21 000 smittetilfeller, hvorav kun 824 skal ha hatt symptomer. Siden omikronutbruddet startet i forrige måned har smittetallet passert 100 000.

- Enormt

Kinesiske myndigheter har tviholdt på sin nullsmitte-strategi og tydd til kraftige grep for å hindre smittespredning.

Med omikronsmitte på frammarsj i landet har nedstengningene tvunget mange selskaper til å bremse produksjonen. I Shanghais havn er det nå kritisk mangel på sjåfører og arbeidere, mens et omfattende testsystem i tillegg skaper store forsinkelser for driften av verdens travleste havn.

- Den ukentlige driften er gått ned 40 prosent, så det er virkelig enormt, sier Bettina Schön-Behanzin, som er visepresident i det europeiske handelskammeret i Shanghai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.