Ut mot «for lave» lederlønninger:

Slår alarm: - Krevende

Ledere mener regjeringens krav om moderasjon i lederlønninger fører til at rekrutteringen har blitt vanskeligere.

- BEGRENSENDE: Det sier styreleder i Konsgberg Gruppen til DN om kompensasjonen for ledere i statlige og delvis statlige selskaper. Foto: Kongsberg Gruppen
- BEGRENSENDE: Det sier styreleder i Konsgberg Gruppen til DN om kompensasjonen for ledere i statlige og delvis statlige selskaper. Foto: Kongsberg Gruppen Vis mer
Publisert

Regjeringen, med næringsminister Jan Christian Vestre i spissen, har tatt grep når det gjelder utviklingen i lederlønninger i statlige selskaper.

Blant annet har regjeringen satt det som et krav av toppledere ikke skal ha en større lønnsøkning enn øvrige ansatte i selskapet, med mindre det begrunnes særskilt.

Det var også noe av det LO-leder Peggy Hessen Følsvik gjentok gang på gang under storstreiken i forrige uke, at privat sektor må følge etter når det gjelder bremsing av lederlønninger.

- Takker nei

I dagens utgave av Dagens Næringsliv går flere ledere ut mot denne innstrammingen. De mener det har gjort jobben med å rekruttere toppsjefer og ledere til norske styrerom vanskeligere.

- Vi har opplevd mange som sier nei og knytter det til kompensasjonen. De seineste åra har vi hatt en gradvis økning i antallet kandidater som takker nei til verv knyttet til størrelsen på honorarene, sier partner i konsulentselskapet Vektor Consulting og leder for valgkomiteen i Yara, Otto Søberg, til avisa.

Han mener styrehonorarene er for lave, og at det går spesielt utover rekruttering av utenlandske styremedlemmer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer