Slår alarm: - Mange lider nå

Næringslivet sliter som følge av økte kostnader. Fellesforbundet slår alarm om en «forferdelig og fortvilet» situasjon og etterlyser tiltak.

REISELIVET SLITER: Mange i hotell- og restaurantbransjen sliter som følge av økte kostnader. Dette gjelder også i Bergen. Foto: Henrik Strømstad / Samfoto / NTB
REISELIVET SLITER: Mange i hotell- og restaurantbransjen sliter som følge av økte kostnader. Dette gjelder også i Bergen. Foto: Henrik Strømstad / Samfoto / NTB Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Tirsdag kom NHO Reiselivs medlemsundersøkelse for januar, som viste at bransjen er bekymret for januar, februar og mars. Årsaken er høye energikostnader.

- For mange er kostnaden uholdbar. Det hjelper ikke med godt besøk og godt salg når kostnadene øker så mye. For mange er det ikke mulig å dytte den kostnaden over på en vanlig forbruker. Folk betaler ikke 500 kroner for en burger, for å si det flåsete. Det er den store utfordringen nå, sa direktør Anders Nyland i Visit Bergen til Dagbladet.

Merethe Solberg i Fellesforbundet beskriver situasjonen som «ekstremt tøff» både for bedrifter og privatpersoner.

- Permitteringsspøkelset henger over dem. Det er en usikkerhet både for den personlige økonomien og at arbeidsplassen skal komme seg gjennom krisen, sier hun til Dagbladet.

- Forferdelig situasjon

Situasjonen beskrives som verre enn under coronapandemien, forteller Solberg.

- Strømregninger dobles og firedobles. Flere vurderer kortere arbeidstid. De kan måtte risikere å kutte antall dager i uka de har åpent. Det blir mindre arbeid for ansatte, som betyr mindre penger i en allerede tøff periode. Folk er kjempefortvilet. De har ikke råd til mat. Det er en forferdelig situasjon folk står i nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer