Slår alarm: - Ødelagt

Flere av Sydneys bedrifter nedskalerer kontorlokalene sine. Det kan få store konsekvenser for byen.

BLIR HJEMME: Flere kontoransatte velger fortsatt hjemmekontor framfor bedriftenes kontor i sentrum av Sydney. Det får konsekvenser for byen. Foto: Taras Vyshnya / Shutterstock / NTB
BLIR HJEMME: Flere kontoransatte velger fortsatt hjemmekontor framfor bedriftenes kontor i sentrum av Sydney. Det får konsekvenser for byen. Foto: Taras Vyshnya / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter coronapandemien har etterspørselen etter kontorlokaler i den australske storbyen Sydney endret seg kraftig, som kan gå hardt ut over byen, skriver news.com.au.

Flere enn før har hjemmekontor, og en rekke australske bedrifter har valgt å gå ned til mindre kontorer i Sydneys bykjerne. Blant dem skal være The Commonwealth Bank, Westpac, KPMG og Lendlease.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 31.03.2012 MØRKETIMEN: Her blir lyset slukket i Sydney i forbindelse med Earth Hour. Video: Reuters Vis mer

- Vil føre til fall

Økonomisk ekspert i Finder, Angus Kidman, sier til nettstedet at det kan føre til store endringer for Sydney by.

- Redusert etterspørsel etter kontorlokaler vil føre til et fall i leieinntekter, og til slutt eiendomsverdier over hele byen. Byøkonomien er sterkt avhengig av kontorarbeidere som pendler inn til byen. Kafeer, restauranter og butikker har allerede sett at det har blitt færre mennesker i byen, sier han.

- Trenger umiddelbar oppmerksomhet

Samtidig har også mange store selskaper valgt å forlate storbyen fordi at det er mangel på lagerplass.

Paul Ellal, daglig leder i CEVA, er blant dem som slår alarm.

- Som en av de store leierne av industriell eiendom, er det største problemet vi har i Australia akkurat nå Sydney. Godkjenningsprosessen for utvikling er ødelagt, og trenger umiddelbar oppmerksomhet, skrev han nylig på LinkedIn ifølge nettstedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer