Slår alarm: - Ødelagt

Flere av Sydneys bedrifter nedskalerer kontorlokalene sine. Det kan få store konsekvenser for byen.

BLIR HJEMME: Flere kontoransatte velger fortsatt hjemmekontor framfor bedriftenes kontor i sentrum av Sydney. Det får konsekvenser for byen. Foto: Taras Vyshnya / Shutterstock / NTB
BLIR HJEMME: Flere kontoransatte velger fortsatt hjemmekontor framfor bedriftenes kontor i sentrum av Sydney. Det får konsekvenser for byen. Foto: Taras Vyshnya / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter coronapandemien har etterspørselen etter kontorlokaler i den australske storbyen Sydney endret seg kraftig, som kan gå hardt ut over byen, skriver news.com.au.

Flere enn før har hjemmekontor, og en rekke australske bedrifter har valgt å gå ned til mindre kontorer i Sydneys bykjerne. Blant dem skal være The Commonwealth Bank, Westpac, KPMG og Lendlease.

- Vil føre til fall

Økonomisk ekspert i Finder, Angus Kidman, sier til nettstedet at det kan føre til store endringer for Sydney by.

- Redusert etterspørsel etter kontorlokaler vil føre til et fall i leieinntekter, og til slutt eiendomsverdier over hele byen. Byøkonomien er sterkt avhengig av kontorarbeidere som pendler inn til byen. Kafeer, restauranter og butikker har allerede sett at det har blitt færre mennesker i byen, sier han.

- Trenger umiddelbar oppmerksomhet

Samtidig har også mange store selskaper valgt å forlate storbyen fordi at det er mangel på lagerplass.

Paul Ellal, daglig leder i CEVA, er blant dem som slår alarm.

- Som en av de store leierne av industriell eiendom, er det største problemet vi har i Australia akkurat nå Sydney. Godkjenningsprosessen for utvikling er ødelagt, og trenger umiddelbar oppmerksomhet, skrev han nylig på LinkedIn ifølge nettstedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.