Slår alarm om deprimerte studenter

I en fersk studentundersøkelse svarer 20 prosent at økonomiske problemer har gjort dem nedfor eller deprimert det siste året. Studentleder Maika Godal Dam mener situasjonen har blitt verre for mange.

MÅ HANDLE: Leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Maika Godal Dam, forventer at regjeringen tar situasjonen på alvor. Foto: NSO / Skjalg Bøhmer Vold
MÅ HANDLE: Leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Maika Godal Dam, forventer at regjeringen tar situasjonen på alvor. Foto: NSO / Skjalg Bøhmer Vold Vis mer
Publisert

Rett før studiestart gjennomførte Danske Bank en undersøkelse blant studenter. Den viser at 20 prosent opplever at deres økonomiske situasjon har gjort dem nedfor eller deprimerte.

- Det er ikke en ny problemstilling at studentenes økonomi er presset, men utviklingen vi har sett den siste tiden, bidrar til å gjøre situasjonen verre for mange.

Dette sier leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Maika Godal Dam.

- Går på helsa løs

Halvparten av studentene som sier at det siste året har vært grusomt eller forferdelig, mener at den økonomiske situasjonen er en årsak til det, ifølge Danske Banks undersøkelse.

- Jeg mener det er et av de mest bekymringsfulle funnene i undersøkelsen, og sier mye om hvordan norske studenter har det, sier forbrukerøkonom i Danske Bank, Thea Olsen.

Hun påpeker at den høye inflasjonen kan være med på å skape en enorm bekymring for mange, noe den ferske undersøkelsen også peker på.

- Jeg skal ikke definere hva det vil si å være deprimert, men det er ikke tvil om at det går på helsa løs hos norske studenter, sier Olsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer