Sjefstrateg bekymret:

Slår alarm om «marerittscenario» før jul

En uheldig kombinasjon av flere dårlige nyheter bygger seg opp rett før juleinnspurten, mener sjefstrateg.

STANS: Mandag formiddag følger Norge etter flere EU-land og innfører flyforbud og restriksjoner for reisende fra Storbritannia. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Marerittscenarioet før jul har startet, med en kombinasjon av «mutantviruset» og brexit-angst.

Det sier sjefmarkedsstrateg Stephen Innes i Axi, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Røde børser

Bakteppet er en mandag hvor børskurser stupte over store deler av verden samtidig som oljeprisene falt kraftig.

Dette skjedde i takt med at land etter land stengte grensene sine for reisende fra Storbritannia, etter at det ble påvist en mer smittsom mutasjon av coronaviruset.

- De fleste land stanset all trafikk til og fra Storbritannia i går, etter at en ny virusvariant hadde blitt påvist. Oljeprisen, som er sensitiv til global vekst, falt tungt som en følge av dette, skriver Nordnet-analytiker Roger Berntsen i sin morgenkommentar tirsdag.

Under 50 dollar

De første ukene og månedene etter pandemiutbruddet i vår, ble oljeprisen presset helt under 20 dollar fatet - i en kombinasjon av virusfrykt og fastlåste forhandlinger mellom OPEC og Russland om produksjonskutt.

Fra slutten av oktober startet en jevn klatreferd fra 37 dollar fatet til over 50 dollar, før prisen på et fat nordsjøolje (brent spot) i natt igjen falt under 50 dollar - for første gang på flere uker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.