Slår alarm om smitteeffekt

Fellesforbundet tegner et dystert bilde for næringslivet.

RAMMES HARDT: Næringslivet rammes hardt av prisveksten i samfunnet. Foto: Marianne Løvland / NTB
RAMMES HARDT: Næringslivet rammes hardt av prisveksten i samfunnet. Foto: Marianne Løvland / NTB Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet) «Det at flere forbrukere og bedrifter teller på knappene om ferie og feiringer, gjør at bestillingene kommer seinere enn før i tida, om de i det hele tatt kommer», står det i NHO Reiselivs medlemsundersøkelse fra starten av mars, som Dagbladet Børsen omtalte onsdag.

- Det gir bedriftene en lavere grad av forutsigbarhet. Det er mer gjerdesitting hos kundene nå, og det gjør det mer krevende både økonomisk og for den daglige driften, sa fagdirektør for næringspolitikk Ole Michael Bjørndal i NHO Reiseliv.

Fellesforbundet er bekymret for situasjonen.

- Det er et dystert bilde. Det er tøffe tider og man merker det i det stille. Folk har ikke råd til det de gjorde før, som igjen skaper usikre arbeidsplasser. Det er en smitteeffekt med alt, sier Merethe Solberg i Fellesforbundet.

- Skummel utvikling

Hun forteller om medlemmer som har tatt ekstrajobber for å få hverdagen til å gå rundt. Nå har flere både to og tre jobber.

- Det er generelt tøft å leve med høye strøm- og matpriser. Folk har ikke råd til å reise. Økonomien er dårlig for de i bransjen, understreker hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer