Slår alarm om tomme hyller: - Vi jobber på spreng

Svensk ekspert slår virusalarm for elektronikkbransjen. Nå tar både Elkjøp og Clas Ohlson grep. - Det grenser til det hysteriske, mener norsk ekspert.

VIRUS-TOMT: Seniorøkonomen Stefan Westerberg advarer om at elektronikkjedene kan ende opp med flere tomme hyller, som følge av virusutbruddet i Kina. Foto: Elkjøp / NTB Scanpix
VIRUS-TOMT: Seniorøkonomen Stefan Westerberg advarer om at elektronikkjedene kan ende opp med flere tomme hyller, som følge av virusutbruddet i Kina. Foto: Elkjøp / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På årets første dag meldte internasjonale medier for første gang om utbruddet av en mystisk ny sykdom i den kinesiske byen Wuhan. Det ble meldt om flere titalls smittede, og Verdens helseorganisasjon (WHO) var raskt koblet på.

49 dager seinere er det registrert over 74 000 smittede i Kina. 2000 personer er døde som følge av viruset, som siden begynnelsen av januar har blitt kjent som både Wuhan- og coronaviruset før det fikk sitt vitenskapelig navn: covid-19-viruset.

I løpet av de snaut 50 dagene som har gått siden har børser over hele verden opplevd fall. Flyselskaper har kansellert mange titalls tusen flyginger, kasinoer, kjøpesentre, kinoer og turistdestinasjoner har blitt stengt, passasjerer om bord i cruiseskip har blitt isolert og en lang rekke kinesiske fabrikker har stengt eller bremset produksjonen merkbart.

Det siste kan komme til å ramme elektronikkbransjen ekstra hardt, også her i Norden, advarer Stefan Westerberg, seniorøkonom ved Stockholms handelskammer.

Lagrene av datamaskiner, mobiltelefoner og TV-er kan kanskje vare i noen måneder til, men så kommer butikkene til å merke mangelen, sier han til det svenske bransjenettstedet Market, gjengitt av Expressen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer