Børsfall

Slår alarm:
- Ordentlig nedtur

Flere norske investorer er bekymret for økonomien framover, og varsler kraftige børsfall og vanskelige økonomiske tider.

HARDERE TIDER: Investor Peter Hermanrud tror det er ingen vei tilbake, og varsler om et brutalt børsfall om et eller to år. Foto: Erik Johansen / NTB
HARDERE TIDER: Investor Peter Hermanrud tror det er ingen vei tilbake, og varsler om et brutalt børsfall om et eller to år. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Rett etter åpning av Oslo Børs mandag morgen stupte hovedindeksen over 2 prosent, og det endte med å bli en av årets tyngste dager med et fall på 2,99 prosent.

Det kommer etter en kraftig nedgang i Asia natt til mandag, og røde tall på Wall Street fredag.

Inflasjonsfrykt, skuffende enkeltresultater knyttet til flere selskaper, og signaler om renteheving skremmer investorer.

I DN i dag er den erfarne investoren og tidligere sjefstrategen Peter Hermanrud ikke nådig i sin analyse av aksjemarkedet: han tror vi nå er inne i starten på et brutalt børsfall om et eller to år, og varsler om et børsfall på 30-50 prosent.

- Ordentlig økonomisk nedtur

Til Børsen forteller Hermanrud at han ikke ser noe annet utfall sånn som situasjonen er nå.

- Man skal vite at med aksjekurser så er det lett å forklare etterpå og vanskelig å spå, men det er mest sannsynlig at vi får en ordentlig økonomisk nedtur i løpet av et par år. Det virker veldig sannsynlig, det er det eneste logiske, sier han.

På spørsmål om hvorfor han mener det, svarer investoren:

- Prisstigningen har kommet ut av kontroll. Vi har vært litt for å glade i å prøve å pumpe stadig mer fart inn i økonomien. Det er altfor mye etterspørsel og altfor lite tilbud. Men mest av alt er det mangel på arbeidskraft, og da begynner lønningene å stige. Nå skal folk ta igjen, og da får de bedre lønnsvekst. For sentralbanken er ikke det hyggelig, og den eneste måten vi kommer ut av det er med en ordentlig økonomisk nedtur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.