Leiemarkedet:

Slår alarm: - Vil til helvete

Eiendomsbransjen roper et rungende varsko. - Jeg vet om mer enn tusen leiligheter som skal selges fra store eiendomsbesittere de neste 18 månedene, melder meglertopp.

UNDER PRESS: Utleiemarkedet i Oslo er under voldsomt press. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UNDER PRESS: Utleiemarkedet i Oslo er under voldsomt press. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Utsiktene for Oslo er rett og slett ganske dystre, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen, til Børsen.

Alarmklokkene ringer stadig høyere for et Oslo-leiemarked i alvorlig skvis. Historiske prisstigninger, rekordhøy befolkningsvekst og et dramatisk byggefall bidrar heller ikke til framtidig optimisme.

- Leiemarkedet kommer til å kollapse. Det kommer til å gå til helvete, sier eiendomsmegler Anders Langtind til Finansavisen, som først omtalte saken.

- Det er en dyster spådom?

- Ja, det er det. Men jeg er overbevist om at det vil gå til helvete, framholder Langtind overfor Børsen.

- Taper penger

Andelen sekundærboliger i Oslo har falt til rekordlave nivåer. Det viser fersk statistikk fra Norges Eiendomsmeglerforbund, Ambita og Samfunnsøkonomisk Analyse.

I andre kvartal i år var nedgangen på hele 6673 boliger. Det bidrar til å øke presset ytterligere. Administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving, peker på det han mener er verkebyller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.