Energikrisa i Europa:

Slår av varmtvannet

Tyske byer tar drastiske grep for å spare strøm etter nye russiske gasskutt.

GÅR LANGT: Byen Hanover, nordvest i Tyskland, er den byem som hittil har gått lengst i sine strømsparende tiltak. Foto: Shutterstock / NTB
GÅR LANGT: Byen Hanover, nordvest i Tyskland, er den byem som hittil har gått lengst i sine strømsparende tiltak. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Tyskland kan innen kort tid rammes hard av den pågående gassmangelen i Europa. Landet er den største importøren av russisk gass, og får over en tredjedel av gassen sin gjennom rørledningen Nord Stream 1.

Invasjonen av Ukraina har gjort energisituasjonen i Tyskland svært krevende, og onsdag ble det bekreftet at situasjonen har forverret seg ytterligere.

Det statlige russiske energiselskapet Gazprom har gjennomført sitt varslede kutt i gasstilførselen gjennom rørledningen, og onsdag bekreftet tyske energimyndigheter at kapasiteten er ytterligere redusert fra 40 til 20 prosent.

Slått av varmtvannet

Nå tar flere tyske byer drastiske grep for å hindre en fullskala energikrise, skriver avisa Bild.

Lengst går de i byen Hannover, i den nordvestlige delstaten Niedersachsen.

Her har byadministrasjonen nå slått av varmtvannet.

I svømmehaller, ved utendørsbassenger og i idrettshaller vil det framover bare være mulig å ta kalde dusjer. Det samme vil gjelde håndvasken i alle kommunale bygninger.

I tillegg skal ikke de offentlige bassengene lenger varmes opp av gass. Byens fontener står tomme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer