Slår grensealarm: - En corona-katastrofe

- Coronakrisa i Strömstad har utviklet seg til en brennende corona-katastrofe, og flammene kommer til å spre seg fra hus til hus, advarer svensk politiker.

SLÅR ALARM: Bildet viser grensekontrollen på norsk side av Svinesundgrensa i mars i år. For hver dag som går blir den økonomiske krisa på den svenske siden av grensa dypere, og nå slår Riksdags-politiker Ann-Sofie Alm full alarm. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SLÅR ALARM: Bildet viser grensekontrollen på norsk side av Svinesundgrensa i mars i år. For hver dag som går blir den økonomiske krisa på den svenske siden av grensa dypere, og nå slår Riksdags-politiker Ann-Sofie Alm full alarm. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert

I 2019 la nordmenn igjen 16 milliarder norske kroner på grensehandel i Sverige. Men med coronapandemien fulgte stengte grenser og en kollaps i grensehandelen.

Få steder har blitt hardere rammet enn nordmenns svenske «harry»-favoritt.

For kriserammede Strömstad har sett en eksplosiv økning i arbeidsledigheten på 75 prosent siden Norge i praksis stengte grensene i mars. Samtidig har konkursfrykten skutt i været, mens lokale bedrifter har levert skrekktall måned etter måned.

Hvis man leter etter en årsak, så peker alle fingre i samme retning: Mot de coronastengte grensene mellom Norge og Sverige.

«Coronakrisa i Strömstad har utviklet seg til en brennende corona-katastrofe, og flammene kommer til å spre seg fra hus til hus».

Det skriver politiker Ann-Sofie Alm, som representerer Moderaterna i den svenske Riksdagen, i et harmdirrende innlegg i avisa Strömstads Tidning.

- Å se sitt livsverk brenne opp over natta, som er det som har skjedd i løpet av disse åtte månedene siden grensene stengte … Det tærer på mennesker og det tærer på økonomien, sier Alm til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.