Slår grensealarm: - En corona-katastrofe

- Coronakrisa i Strömstad har utviklet seg til en brennende corona-katastrofe, og flammene kommer til å spre seg fra hus til hus, advarer svensk politiker.

SLÅR ALARM: Bildet viser grensekontrollen på norsk side av Svinesundgrensa i mars i år. For hver dag som går blir den økonomiske krisa på den svenske siden av grensa dypere, og nå slår Riksdags-politiker Ann-Sofie Alm full alarm. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SLÅR ALARM: Bildet viser grensekontrollen på norsk side av Svinesundgrensa i mars i år. For hver dag som går blir den økonomiske krisa på den svenske siden av grensa dypere, og nå slår Riksdags-politiker Ann-Sofie Alm full alarm. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert

I 2019 la nordmenn igjen 16 milliarder norske kroner på grensehandel i Sverige. Men med coronapandemien fulgte stengte grenser og en kollaps i grensehandelen.

Få steder har blitt hardere rammet enn nordmenns svenske «harry»-favoritt.

For kriserammede Strömstad har sett en eksplosiv økning i arbeidsledigheten på 75 prosent siden Norge i praksis stengte grensene i mars. Samtidig har konkursfrykten skutt i været, mens lokale bedrifter har levert skrekktall måned etter måned.

Hvis man leter etter en årsak, så peker alle fingre i samme retning: Mot de coronastengte grensene mellom Norge og Sverige.

«Coronakrisa i Strömstad har utviklet seg til en brennende corona-katastrofe, og flammene kommer til å spre seg fra hus til hus».

Det skriver politiker Ann-Sofie Alm, som representerer Moderaterna i den svenske Riksdagen, i et harmdirrende innlegg i avisa Strömstads Tidning.

- Å se sitt livsverk brenne opp over natta, som er det som har skjedd i løpet av disse åtte månedene siden grensene stengte … Det tærer på mennesker og det tærer på økonomien, sier Alm til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer