Slår hjemme­kontor-alarm

NHO og deres medlemsbedrifter ber myndighetene tillate at flere drar tilbake på jobb - og finne løsninger for bruk av kollektivtrafikken.

DE SER DEG: Det deles mange videoklipp av folk på hjemmekontor hvor videokonferansen har tatt en uheldig vending. Her er noen tips for å unngå slike tabber. Video: Per Ervland Vis mer
Publisert

7. mai kunne regjeringen fortelle hvordan det norske samfunnnet gradvis skal åpnes opp i tiden fremover.

Blant tiltakene som ble innført da coronapandemien var en realitet, var at myndighetene ba norske bedrifter om å la så mange av sine ansatte som mulig jobbe fra hjemmekontor.

Torsdag lød oppfordringen fra Erna Solberg og resten av regjeringen om å fortsatt legge til rette for hjemmekontor og elektronisk møtevirksomhet i så stor grad som mulig, med fysisk tilstedeværelse på arbeidsplassen bare når det er nødvendig - spesielt i Oslo-området og i andre byer med press i kollektivtrafikken.

Dette synes ikke bedriftene er godt nok.

- Umulig å sikre nok avstand

NHO etterlyser enda tydeligere signaler fra myndighetene om at folk kan dra tilbake på jobb.

– Gradvis gjenåpning av samfunnet, som regjeringen nå legger opp til, er viktig for å unngå oppsigelser, permitteringer og konkurser. Vi trenger et samfunn i fart. Vi hadde ønsket at det kom enda tydeligere signaler om at normalen nå skal være at folk kan være tilbake på jobb, så lenge smittevernhensyn er ivaretatt – både på jobb og på vei til jobb. Vi kommer til å leve med smittefaren i samfunnet vårt i land tid, og derfor er det avgjørende at vi finner hensiktsmessige måter å løse transportbehovet på, sier administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer