Hennig-Olsen

Slår is-alarm: - Går veldig fort

Paal Hennig-Olsen varsler at is-bedriften han eier må skru opp prisene for å holde seg flytende. Nå frykter han kundeflukt.

IS TIL FOLKET: Eier av Hennig-Olsen, Paal Hennig-Olsen, ser ikke lyst på framtida til den tradisjonsrike sørlandsbedriften. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
IS TIL FOLKET: Eier av Hennig-Olsen, Paal Hennig-Olsen, ser ikke lyst på framtida til den tradisjonsrike sørlandsbedriften. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO SPEKTRUM (Børsen): Paal Hennig-Olsen var i august i fjor ute og advarte om at han var bekymret for hvordan høye strømregninger kom til å påvirke bedriften han eier sammen med broren Martin.

På NHOs årskonferanse torsdag, som har temaet «Uro», var han blant dem som slo alarm om hva han frykter vil skje framover.

- Ja, vi er bekymret. Man blir jo det når det er så usikkert. Da stiger risikoen. Men vi skal gjøre det vi kan for å motvirke det, sier han til Børsen.

Må øke prisene

For å møte økte utgifter, tok Hennig-Olsen grep og skrudde opp prisene 1. juli 2022. Is-sjefen forteller at de er nødt til å øke prisene ytterligere framover.

- Det er et etterslep, vi greide ikke fange opp alt forrige gang. Siden 1. juli har det bygget seg opp med svingende strømpriser, økte råvarepriser og økte emballasjepriser. Totalt sett så går alle innsatsfaktorene våre opp. Så for å sikre økonomi og lønnsomhet, må vi øke prisene igjen.

Han forteller at prisene i første omgang vil stige med 7-8 prosent fra 1. februar.

- Og etter februar blir det enda dyrere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer