Strömstad:

Slår jule-alarm på grensa: - Det er ille

Stans i grensehandel har ført Strömstad inn i en dyp krise. Folketomme butikker i jula vil føre til enda større tap.

FOLKETOMT: Parkeringsplassene på Nordby Shoppingcenter har vært folketomme i flere måneder. Foto: Adam Ihse / TT NYHETSBYRN / NTB
FOLKETOMT: Parkeringsplassene på Nordby Shoppingcenter har vært folketomme i flere måneder. Foto: Adam Ihse / TT NYHETSBYRN / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da den norske regjeringen innførte karantene for alle nordmenn som reiste over svenskegrensa i juli, mistet grensebutikkene bortimot all inntekt over natta.

Vanligvis håver grensebutikkene inn millioner av kroner i juletida - men i år vil de tape rekordhøye summer.

- Normalt sett er desember måned en av de absolutt beste månedene omsetningsmessig for kjøpesentrene, så det er klart at de taper 90 til 95 prosent av omsetningen. Det er ille, sier Strömstad-ordfører Kent Hansson (S) til Børsen.

- Helt sykt

Göran Lundgren, driftsleder i dagligvarebutikken Grensemat på Nordby Shoppingcenter, sier til svenske Aftonbladet at de knapt har noe virksomhet igjen.

- Vi har nesten ingen handel, alt er i utgangspunktet stille. Så vi har havnet litt i en sjokksituasjon og hadde aldri trodd at det skulle bli slik. Det føles helt sykt, sier han til avisa.

Han sier at det bare er ett kasseapparat åpent av totalt 17 i butikken.

Butikken omsetter vanligvis for et par hundre millioner kroner i desember, men har hatt et salgstap på 97 prosent siden begynnelsen av coronautbruddet, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer