Slår seg konkurs: - Veldig trist

- Det er utrolig kjipt, men det var ikke mulig å drive videre, sier Trond Moi og peker på coronakrisa som årsaken til at det nå er over.

STENGER: Restauranten Bølgen & Moi på fiskebrygga i Kristiansand begjærer oppbud. Foto: Tore Wuttudal / NN / Samfoto
STENGER: Restauranten Bølgen & Moi på fiskebrygga i Kristiansand begjærer oppbud. Foto: Tore Wuttudal / NN / Samfoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bølgen & Mois restauranter i Norge har vært stengt som følge av coronapandemien siden 14. mars. Nå melder Trond Moi oppbud for Bølgen & Moi-restauranten i Kristiansand.

Det bekrefter kjendiskokken selv i et innlegg på egen Facebook-side:

«I dag har jeg måttet gå til det tunge skrittet å melde oppbud i Bølgen&Moi Kristiansand. Jeg kan kun skylde på meg selv til syvende og sist, men det er ikke til å legge skjul på at Corona-virus har gjort det enda tøffere for oss i denne perioden! Jeg skal alltid klare meg igjennom dette! Jeg har verdens beste familie og venner rundt meg! Det er det viktigste av alt».

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte nyheten.

- Det er utrolig kjipt, men det var ikke mulig å drive videre, sier Trond Moi til avisa.

Han viser til at de ikke vet når myndighetenes coronarestriksjoner kan bli lettet, og beskriver situasjonen som «absurd» og «uvirkelig».

- Vi har jobbet intenst med dette. Så det er mye følelser. Det er en trist dag og en uvirkelig situasjon. Det har vært en vanskelig avgjørelse, men det har vært den rette å ta akkurat nå. Vi har ikke finansiering til å tåle dette, sier Moi til Fædrelandsvennen.

- Usikkerheten er ikke god

På Facebook forklarer han videre:

«Først og fremst tenker jeg på mine ansatte nå! Vi bor heldigvis i et godt land, men usikkerheten dette skaper for dem er ikke god! Men jeg håper at når Corona-viruset slipper taket og vi igjen kan drive med det vi liker best, lage mat og gi god service, at vi igjen kan få tilbake enda mer motiverte ansatte som gir jernet!»

KRISE: Direktøren i Det internasjonale pengefondet sier verdensøkonomien aldri har sett en større belastning. Video: AP Vis mer

Videre beklager han på det dypeste til leverandører eller andre som taper penger eller får andre ulemper som følge av konkursen.

«Likevel håper jeg dere har en viss forståelse og også tenker på at de har levert varer til oss i 25 år uten å tape noe. Til våre kunder, håper dere har hatt mange gode minner hos oss og gir oss litt oppmuntringer i disse tidene.»

- Den fødte optimist

Restauranten har vært en del av det som med åra har utviklet seg til en større kjede Bølgen & Moi-restauranter i blant annet Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger og Drammen.

VAR LØNNSOM: DN beskriver restauranten i Kristiansand som konsernets mest lønnsomme, og skriver at den i 2019 omsatte for rundt 25 millioner kroner. Foto: Tore Wuttudal / NN / Samfoto
VAR LØNNSOM: DN beskriver restauranten i Kristiansand som konsernets mest lønnsomme, og skriver at den i 2019 omsatte for rundt 25 millioner kroner. Foto: Tore Wuttudal / NN / Samfoto Vis mer

Tidligere i år valgte imidlertid eierne Trond Moi, Toralf Bølgen og Harald Berger å dele opp restaurantene. I en avtale mellom de tre fra februar i år, heter det at Trond Moi skal trekke seg ut av partnerskapet - samtidig som at han overtar eierskapet til restauranten i Kristiansand, skriver DN. Bølgen og Berger driver de resterende restaurantene videre selv, ifølge avisa.

Etter kort tid kan det imidlertid allerede være over for Moi. For ifølge avisa så stenger trolig restaurantens dører for godt, etter at Moi nå begjærer oppbud.

- Jeg er den fødte optimist og tenker dette også betyr at det vil åpne seg nye muligheter. Men akkurat nå er det veldig trist å måtte melde oppbud, sier Moi til avisa.

«For alle oss i B&M er dette en trist dag, men håp vokser frem hos dem som tror på noe godt! Min bror sa noe til meg når jeg startet mitt eventyr som jeg har prøvd å leve etter siden. Han sa; husk Trond at de du møter på din vei opp, de møter du også på din vei ned! Håper jeg har levd opp til det og at jeg møter mye støtte på min vei ned! Men for de av dere som kjenner meg så depper jeg ikke lenge og ser raskt muligheten til å skape noe nytt», avslutter Moi sitt innlegg på Facebook.

Moi har foreløpig ikke besvart Børsens henvendelser mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer