Slår tilbake: - Absurd

Både den franske milliardæren Bernard Arnault og den russiske oligarken Nikolai Sarkisov benekter hvitvaskingsanklagene mot dem, som ble kjent før helga.

NEKTER: Bernard Arnault og Elon Musk bytter med jevne mellomrom på hvem som er verdens rikeste mann. Førstnevnte blir nå anklaget for hvitvasking. Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP/NTB
NEKTER: Bernard Arnault og Elon Musk bytter med jevne mellomrom på hvem som er verdens rikeste mann. Førstnevnte blir nå anklaget for hvitvasking. Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert

I slutten av forrige uke ble det kjent at den franske milliardæren og forretningsmagnaten Bernard Arnault, og den russiske forretningsmannen Nikolai Sarkisov, etterforskes for mulig hvitvasking.

Nå slår begge de to rikingene tilbake mot anklagene. De benekter å ha gjort noe ulovlig.

- Påstandene er absurde og ubegrunnede, sier Arnaults advokat Jacqueline Lafont i en uttalelse, ifølge CNBC.

SE TRAILER: Vaskekonen Ada Harries drar til Paris, forelsker seg i Christian Diors kolleksjoner, og bestemmer seg for kapre et stykke haute couture. Video: Ada Films Vis mer

- Meningsløse påstander

Det var den franske avisa Le Monde som torsdag rapporterte at Sarkisov hadde kjøpt en eiendom på et luksuriøst feriested i Alpene via en transaksjon der Arnault, gjennom et av sine selskaper, hadde gitt et lån.

Arnault står bak luksusselskapet LVMH, som blant annet eier Louis Vuitton og Christian Dior.

- Hvem kunne seriøst forestille seg at Bernard Arnault, som i løpet av de siste 40 åra har utviklet et ledende fransk og europeisk selskap, ville hvitvaske penger for å utvide et hotell? Det er meningsløse påstander, som jeg tror alle vil forstå, sier Arnaults advokat i uttalelsen.

Benekter også

Administrerende direktør i Sarkisovs selskap sier til nettstedet at russeren aldri har møtt Arnault, og at verken han eller selskapet hans har gjennomført transaksjonen det er snakk om.

Fredag bekreftet franske myndigheter at de etterforsker saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer