Sigurd Wongraven:

Slår tilbake: - En dårlig og søkt sak

Satyricon-vokalist Sigurd Wongraven mener han ikke har gjort noe galt når han har posta bilder av sin egen vin på Instagram.

FORBUDT REKLAME: Sigurd Wongraven mener han ikke har gjort noe galt når han har reklamert for vinen sin på sosiale medier. I et intervju med Børsen på føråpningen til Nasjonalmuseet i Oslo 8. juni, slår han hardt tilbake. Video: Marthe Tveter Gjønnes. Reporter: Guro Havro Bjørnstad. Vis mer
Publisert

Å reklamere for alkoholprodukter er ikke tillatt i Norge, og ifølge Helsedirektoratet gjelder forbudet også for sosiale medier.

I slutten av mai skrev Børsen at både artist Morten Abel og Satyricon-vokalist Sigurd Wongraven likevel har delt bilder av sin egen vin på Instagram.

Mens Morten Abel, via sin manager Arne Svare, da uttalte at artisten vil slutte å legge ut slike poster, besvarte Wongraven aldri på Børsens henvendelser den gangen.

Men da Børsen møtte Satyricon-vokalisten på føråpningen av det nye Nasjonalmuseet ved Rådhusplassen i Oslo onsdag kveld, tok han seg likevel tid til en prat.

- Driver ikke med alkoholreklame

- Jeg tenker at det var en dårlig og søkt sak fra Dagbladet, sier han.

- Hvorfor det?

- Det går fram av hele saken. Vi er et internasjonalt varemerke som selger vin i hele Europa, også tidligere til østkysten av USA. Det er det vi forholder oss til, og vi driver ikke med alkoholreklame.

- Men det er Helsedirektoratet som sier at dette ikke er lov?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer