Slår tilbake etter Freia-stikk: - Ikke riktig

SAS var blant de første som boikottet Freia - så fulgte et ras av andre selskaper etter. Nå tar flykjempen et oppgjør med kritikerne.

RYDDER OPP: Flyselskapet SAS var tidlig ute med å boikotte Mondelez - og dermed Freia. Foto: Annika Byrde / NTB
RYDDER OPP: Flyselskapet SAS var tidlig ute med å boikotte Mondelez - og dermed Freia. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

- Vi valgte å ta et tydelig standpunkt, som innebærer at vi fjerner alle produkter fra Mondelez, et selskap som står oppført på Ukrainas International War Sponsors list, sier pressekontakt i SAS, Tonje Sund, til Børsen.

Flyselskapet var et av de første i Norge som besluttet å boikotte det amerikanske selskapet Mondelez, som også eier sjokoladefabrikken Freia i Oslo.

I et rasende tempo fulgte store næringslivsaktører i SAS sine fotspor. «Boikott-trenden» har siden blitt skarpt kritisert av flere. Deriblant Freia-tillitsvalgt Gøran Nyberg.

- Etterlyst grundig gjennomgang

Overfor Børsen har han stemplet situasjonen som «fullstendig urettferdig».

- Jeg tror de aktørene som boikotter har vært litt for raske på avtrekkeren. Vi er en norsk bedrift, med null tilknytning til Russland. Jeg synes vi blir straffet urettferdig, sa Nyberg på generelt grunnlag mandag og fortsatte:

- Lista over aktører som fortsatt opererer i Russland, er lang. (...) Når de (selskapene som har sluttet å selge Freia-produkter, journ.anm.) først har boikottet oss, så bør de boikotte andre som kommer seinere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer