Kirsti Bergstø:

Slår tilbake etter rikingkjeft

SVs ferske leder svarer etter Røkke-bråk.

FÅR KJEFT: Røkke-kommentaren til Kirsti Bergsø har gjort hennes første landsmøtetale som leder for SV minneverdig. Her etter å ha blitt valgt. Foto: Alf Simensen / NTB
FÅR KJEFT: Røkke-kommentaren til Kirsti Bergsø har gjort hennes første landsmøtetale som leder for SV minneverdig. Her etter å ha blitt valgt. Foto: Alf Simensen / NTB Vis mer
Publisert

Da Kirsti Bergstø holdt sin første landsmøtetale som leder for SV søndag, kom hun med et verbalt hogg etter industrikjempe Kjell Inge Røkke:

- Røkke ranet kysten og stakk av til Sveits. Han kan ryke og reise for min del.

Det fikk kritikk fra flere hånd, blant annet statsminister Jonas Gahr Støre, som forsiktig kunne melde at:

- Framfor at noen skal ryke og reise, kan de bli hjemme og skape og dele.

Svarer etter stormen

Men det er ikke bare politikerne som debatterer Røkkes utflytting - over et halvt år etter at han meldte flytting til Sveits overfor Akers aksjonærer. Eiendomsmilliardær Arthur Buchardt gikk hardt ut mot Bergstø, som han mente stemplet seg selv.

- Hvis ordskiftet skal ligge på det nivået, så er det destruktivt. Sakligheten blir borte. Innholdet blir borte. Alvoret blir borte, sa han til Børsen.

Nå svarer Bergstø mot kritikkstormen etter helga.

- Buchardt etterlyser saklighet, men selv tar han enkeltsetninger ut av sin sammenheng, sier hun til Børsen, og følger opp med:

- Røkke har nytt godt av norsk politikk og har bygd formue på fellesskapets ressurser. Likevel har han valgt å flytte ut av landet for å bidra mindre til fellesskapet, mens vanlige arbeidsfolk blir igjen og betaler en langt større andel av inntekta si i skatt, enn de rikeste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer