Petter Stordalen:

Slår tilbake etter slakten: - Ufattelig trist

Hotellkonge Petter Stordalen har stått i en kraftig storm det siste året. Nå gjør han opp status.

TABBE: Onsdag kunne Petter Stordalen feire åpninga av nok et hotell - denne gang på Hasle i Oslo. Så blir han gjort oppmerksom på en liten detalj i eksteriøret. Reporter: Linn-Christin Marthinussen. Video: Julie Tran / Signe Stenersen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det desidert tøffeste og mest brutale er at pandemien har utfordret alt jeg har trodd på de siste 25 åra, sier investor Petter Stordalen (58) til Børsen.

For halvannet år siden ble hotellimperiet til Norges kanskje mest profilerte forretningsmann rammet av den verste krisa reiselivsbransjen har opplevd. I et større intervju med Børsen tar hotellkongen nå bladet fra munnen om massepermitteringer, milliardunderskudd, og pandemiforsikringsbråk.

Milliardæren svarer også på ramsalt kritikk om å være en «ulv i fåreklær», og påstander om at han «plyndrer fellesskapet».

- Skjedde lenge før krisa

Mer om det straks. Aller først er Stordalen opptatt av å presentere sitt splitter nye nabolagshotell på Hasle i Oslo. Tross vekslende hell i utførelse (se video under), ble den offisielle åpninga av Quality Hotel Hasle Linie feiret med sablering av champagne onsdag.

- Dette føles veldig bra. Det er mange som sier: «Men Petter, hvordan kan du åpne et nytt hotell under en pandemi?» Det er ikke slik at dette hotellet er blitt bestemt oppført og bygget på et kvarter. Dette var vedtatt og bestemt lenge før krisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer