Terje Aasland

Slår tilbake: - Har ikke fulgt med

- Hun burde tatt seg en skikkelig runde.

SLÅR TILBAKE: Frp-leder Sylvi Listhaug har ikke fått med seg optimismen som råder på ONS, hevder olje- og energiminister Terje Aasland. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
SLÅR TILBAKE: Frp-leder Sylvi Listhaug har ikke fått med seg optimismen som råder på ONS, hevder olje- og energiminister Terje Aasland. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Børsen): Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) hevder det utelukkende vanker godord og skulderklapp når han rusler mellom bodene på oljemessa ONS i Stavanger.

- De ukene Sylvi Listhaug var olje- og energiminister, var ikke optimismen like tydelig som nå, sier Aasland, som i dette intervjuet slår kraftig tilbake mot Frp-lederens kritikk av regjeringens oljepolitikk i Børsen mandag.

Her hevdet Listhaug at regjeringen nærmest lar seg styre av SV som «får lov til å bremse utviklinga, som innebærer utsatt konsesjonsrunde på letevirksomhet i Barentshavet».

- Enorm optimisme

- Det er jeg veldig uenig i. Vi er veldig tydelig at vi trenger mer olje og gass for å sørge for en energisikkerhet i Europa. Der skal Norge bidra. Dette betyr at vi kommer til å legge til rette for nye, spennende leteområder, sier Aasland til Børsen.

- Listhaug tar helt feil?

- Hun kan ikke ha fulgt med. Hun har ikke fått med seg hva vi faktisk har sagt og gjort. Vi er veldig tydelige på at vi skal utvikle, ikke avvikle olje- og gassnæringa i Norge, sier Aasland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer