Norges Kina-politikk:

Slår tilbake: - Ingen hemmelighold

Etter avsløringer i Dagbladet vil MDG nå be om en redegjørelse fra regjeringen vedrørende deres Kina-politikk. I et svar til Dagbladet slår landbruksminister Sandra Borch nå tilbake.

SLÅR TILBAKE: I et tilsvar til Dagbladet slår landbruksminister Sandra Borch (Sp) blant annet tilbake på Dagbladets omtale av Kina-brevene som «hemmelige». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SLÅR TILBAKE: I et tilsvar til Dagbladet slår landbruksminister Sandra Borch (Sp) blant annet tilbake på Dagbladets omtale av Kina-brevene som «hemmelige». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Tidligere denne uka skrev Dagbladet Børsen at MDG vil be regjeringen om å redegjøre for sin Kina-politikk.

Bakgrunnen er at Dagbladet har omtalt to brev sendt til Kina i mai, hvor landbruksminister Sandra Borch (Sp) ber om å få eksportere svinekjøtt, melk og meieriprodukter.

I ettertid har statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) uttalt at frihandelsavtalen med Kina står på stedet hvil og landbruksminister Sandra Borch har hevdet at de omtalte brevene bare var for å teste forholdet til kineserne.

Rasmus Hansson (MDG) reagerer likevel på brevene og mener de er ett eksempel blant mange på at regjeringens Kina-politikk «fortsetter i det uvisse». Han sier også at Borch-brevene er en liten, men utløsende sak som bekrefter nødvendigheten av en redegjørelse fra Støre-regjeringen om sin Kina-politikk så snart Stortinget trer sammen i høst.

I et tilsvar på dette slår landbruksministeren nå kraftig tilbake.

Avviser hemmelighold

I sitt svar til Dagbladet Børsen har Borch ingen kommentar til at MDG vil be om en redegjørelse.

Om de omtalte brevene og eget departements kontakt med Kina, sier hun følgende:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer