Jon Almaas:

Slår tilbake: - Jeg er uenig

Jon Almaas tar opp kampen med kommunen etter bygge­nekt på hytteeiendommen sin.

FIKK AVSLAG: Programleder Jon Almaas er uenig i avslaget fra Kragerø kommune, og svarer med en formell klage i byggesaken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FIKK AVSLAG: Programleder Jon Almaas er uenig i avslaget fra Kragerø kommune, og svarer med en formell klage i byggesaken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

I midten av oktober satte Kragerø kommune ned foten for Jon Almaas (56) og hans planer om å gjøre oppgraderinger på egen fritidseiendom på Bærø.

Helt konkret søkte den profilerte programlederen om å erstatte et falleferdig uthus i januar i fjor. Når vinter ble til vår og vår til sommer og vinter igjen, sendte Almaas en krass purring til kommunens byggesaksavdeling.

«Uthuset forfaller ytterligere for hver dag som går og jeg er usikker på om det tåler en vinter til. Jeg vil gjerne ha noe info fra dere. Et svar. I det minste et tegn på at søknaden ligger i en bunke til behandling», skrev Almaas i brevet som ble omtalt i starten av oktober.

- Ikke relevant

56-åringen fikk omsider svar, men ikke et som gikk i hans favør. Nå tar Almaas opp kampen med kommunen.

«Jeg ønsker med dette å klage på avslaget på min søknad om å bygge erstatningsuthus. Begrunnelsen for min klage er at jeg mener min søknad ikke har fått relevant behandling.», skriver Jon Almaas i en klage til Kragerø kommune, som Børsen har fått innsyn i.

Almaas søkte altså om å få bygge et nytt uthus på 20 kvadratmeter. Dette skulle erstatte dagens bebyggelse på 22,8 kvadratmeter.

BLINDLEIA: Hvis du ikke har arvet hytta og er vanlig lønnsmottaker, har du neppe råd til en av perlene i Norges dyreste kyststripe. De som har råd til å bruke titalls millioner de forblåste holmene, virker ganske fornøyde - når de ikke krangler med bråkete naboer, eller med myndighetene om diverse utbyggingstiltak. Video: Matias Grinde / Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Uenig

I kommunens begrunnelse for avslag heter det imidlertid at Almaas kun kan oppføre et uthus på inntil 15 kvadratmeter og viser til den overordnede kommuneplanens arealdel.

«Jeg er uenig i at tiltaket er i strid med bestemmelsene i kommuneplanens arealdel. Det tillates normalt erstatningsbygg og mitt tiltak er vurdert som nybygg», framholder Almaas i klagen og ber om at vedtaket omgjøres.

Almaas har vært hytteeier i Kragerø i flere år. I 2020 gikk han og kona til innkjøp av en ny og større fritidseiendom i skjærgården til 13,2 millioner kroner.

Tomta, som rommer 17,5 mål, har ei hovedhytte, et innredet eldhus og et båthus. Eiendommen er videre utstyrt med egen brygge og privat strandlinje.

- Blafrer i vinden

Ekteparet har gjennomført flere tiltak på eiendommen, og en av de siste postene på oppussingsprogrammet skal altså være det famøse uthuset.

«Det har tidligere vært utedo der, men nå er det kun brukt som redskapsskjul og verkstedbod. Det har en enkel konstruksjon og er uisolert. Taket lekker og kledningen har tørket ut og blafrer i vinden», skriver Almaas.

Han argumenterer også for at den nye konstruksjonen ikke vil framstå sjenerende.

«Min tanke med søknaden, som dere nå har avslått, var å rive dette gamle uthuset og erstatte det med et nytt. Det nye var tenkt å ha en litt mer hensiktsmessig og praktisk konstruksjon og takvinkel. Dette ville betydd mindre eksponering mot sjøen og allmennheten.»

Jon Almaas har foreløpig ikke besvart Børsens henvendelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer