Slår tilbake: - Tjente 1,8 millioner

Erna Solberg sier at ektemannen ikke har tjent mer penger enn hun først fortalte. Nå ser hun fram til å møte i Stortingets kontrollkomité for å forklare seg.

I årene 2013 til 2021, da Erna Solberg var statsminister, gjennomførte Sindre Finnes 3600 aksjetransaksjoner. Erna Solberg har forklart at hun ikke kjente til ektemannens omfattende aksjehandler. Video: Christina Korneliussen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

- Sindre holder fast ved det anslaget han har gitt på 1,8 millioner kroner, sier Erna Solberg til Dagbladet.

Pressen har avdekket en stor mengde feil og mangler i lista over Sindre Finnes' aksjetransaksjoner som Høyre delte etter valget. Eksperter sier det er umulig å ettergå hva Finnes faktisk tjente på aksjehandler mens kona var statsminister.

Disse manglene sier Erna Solberg at hun ikke vil bidra til å oppklare. Hun og Høyre fastholder samtidig at de ønsker full åpenhet i saken.

Men Høyre-lederen sier altså nå at selv om det er mangler i Finnes- lista, så har ektemannen ikke tjent mer enn 1,8 millioner på aksjehandler mens hun var statsminister.

Gi bort pengene?

Dette er det samme tallet hun videreformidlet på pressekonferanse fredag 15. september.

Høyre-lederen sier hun og ektemannen ikke har diskutert om disse pengene bør gis bort til et veldedig formål.

- Det har vi ikke snakket om. Mitt hovedfokus nå er å bidra til å opplyse det jeg kan om denne saken, og gjøre det jeg kan for at verken jeg eller andre politikere skal kunne havne i en tilsvarende situasjon som dette i framtida, sier Solberg.

Enormt hopp i formue

Dagbladet kunne i går fortelle at Erna Solberg fikk opplyst på sine skattemeldinger over flere år at Sindre Finnes' formue vokste med millioner.

På tre år ble han 3,5 millioner kroner rikere, men Solberg hevder at hun aldri spurte mannen om hvor pengene kom fra. Derfor kan hun ikke lastes for situasjonen Finnes har ført henne og landet ut i, argumenterer Solberg. Tilliten til norske politikere tar ventelig et digert fall i møte med nok en habilitetsskandale i regjering.

Dagbladet har spurt Solberg om hvor hun trodde disse pengene kom fra, men har foreløpig ikke fått svar. Spørsmålene ble stilt klokka 13 torsdag.

Finnes' har innrømmet at han skjulte sine aksjehandler ved å selge seg ned før nyttår hvert år, slik at aksjebeholdningen ville framstå tilnærmet konstant i Aksjonærregisteret.

I årene 2013 til 2021, da Erna Solberg var statsminister, gjennomførte Sindre Finnes 3600 aksjetransaksjoner. Erna Solberg har forklart at hun ikke kjente til ektemannens omfattende aksjehandler. Vis mer

Inn på teppet

Et samlet storting, minus Høyre, rasler med sablene overfor Solberg og krever igjen og igjen at hun legger mer informasjon på bordet.

Høyre-lederen forteller at hun regelrett gleder seg til å møte i Kontrollkomiteen på Løvebakken for å avgi forklaring seinere i høst.

- Kontrollkomiteen har bedt meg om å gi en skriftlig redegjørelse, og det skal de selvsagt få. Jeg ser frem til godt samarbeid med komiteen, og også til å møte i høring der senere i høst for å bidra til å opplyse denne saken best mulig, sier Solberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer