Slår tilbake

Det har blåst kraftig rundt dagligvarebransjen. Nå vil Rema-sjef Ole Robert Reitan sette skapet på plass.

Ole Robert Reitan svarer på kritikken mot høye priser og dagligvarebransjen. Reporter: Linn-Christin Marthinussen. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

- Resultatene er gode - alt tatt i betraktning, sier Ole Robert Reitan.

Debatten om matvareprisene har vært brennhet det siste året. «Uforklarlige» prishopp, varer som på mystisk vis krymper, sterke beskyldninger mot kjedene og krass kritikk i retning matbaronene, er bare noe av det som har fargelagt diskusjonen.

Torsdag kunne Reitan Retail legge fram nok et milliardoverskudd for konsernets handelsvirksomhet. Rema 1000-eieren fikk et solid driftsresultat på 3,6 milliarder kroner i fjor, som er ned fra 3,8 milliarder i 2021.

- Krevende

Butikkomsetningen landet på 116 milliarder kroner i 2022, som er et hopp fra 104 milliarder året før, opplyser selskapet i en pressemelding.

- Dere oppgir at det har vært et krevende år, men det er vel fortsatt grunn til å feire disse tallene?

- Det har vært krevende å håndtere alle konsekvensene av krigen i Ukraina. Det har også vært tøft å håndtere en pandemi som fortsatt ikke var over i begynnelsen av 2022. Men ja, vi er jo veldig fornøyde med at underliggende drift fungerer godt, sier Ole Robert Reitan til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer