Norgesferie:

Slår turist-alarm: - En massakre

En sentral del av det norske reiselivet går glipp av festen i sommer. Nå frykter de for framtida.

SJELDENT SYN: En gruppe asiatiske turister studerer skulpturene ved «Monolitten» i Frognerparken og Vigelandsparken i Oslo i 2015. De siste 15 månedene har det vært langt mellom de utenlandske turistene i Norge. Foto: Audun Braastad / NTB
SJELDENT SYN: En gruppe asiatiske turister studerer skulpturene ved «Monolitten» i Frognerparken og Vigelandsparken i Oslo i 2015. De siste 15 månedene har det vært langt mellom de utenlandske turistene i Norge. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi nærmer oss en massakre innen bransjen, sier Franck Vogt til Børsen.

Han er salgsdirektør i reisebyrået Terranova Scandinavia, og holder på ingen som helst måte tilbake med språklige virkemidler når han skal beskrive tilstanden i selskapet.

- Vi holder på å dø, rett og slett. Vi har vært i koma og ligget i respirator siden mars i fjor. Vi har ikke hatt en eneste krone i omsetning på 15 måneder, men har likevel hatt store kostnader.

Derfor krever han også at regjeringen stiller opp med krisestøtte helt fram til neste år. Alternativet er konkurs, mener han.

- Dersom vi ikke får hjelp hele veien fram til 2022, så vil vi ikke klare oss.

I 2019 hadde selskapet 13 ansatte og en omsetning på 67 millioner kroner. Så kom pandemien. Nå er det fem ansatte igjen som alle ser at det er så godt som umulig å finne inntekter, ifølge Vogt.

- Får ikke bli med

Da kan det kanskje høres ut som en gladnyhet at regjeringen har varslet at utenlandske turister trolig kan komme til Norge igjen i løpet av sommeren, men slik er det ikke for Terranova.

- Vi får ikke ble med på oppturen, sier han til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.