Slår turistalarm etter ny sex-lov

Ferieparadiset Bali frykter alvorlige ringvirkninger etter kontroversielt sexforbud.

ROPER VARSKO: Turistnæringen i Indonesia frykter katastrofale konsekvenser som følge av den nye straffeloven i landet. Den innebærer blant annet at turister på Bali kan bli straffet for sex utenfor ekteskap. Foto: Garry Lotulung / Shutterstock / NTB
ROPER VARSKO: Turistnæringen i Indonesia frykter katastrofale konsekvenser som følge av den nye straffeloven i landet. Den innebærer blant annet at turister på Bali kan bli straffet for sex utenfor ekteskap. Foto: Garry Lotulung / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er mange land som har egne lover, som går på ulik bekledning og alkohol og slikt. Men dette har vi ikke sett tidligere, sier Marie-Anne Zachrisson, pressesjef i Ving, til Børsen.

Tirsdag ble det klart at sex utenfor ekteskap forbys i Indonesia. Den nye straffeloven, som omfatter både landets egne borgere og besøkende utlendinger, har etterlatt en hel turistnæring i sjokk og vantro.

- Dette vil tynge både turister og en hel reiselivsnæring, sier Putu Winastra, styreleder i landets største reiselivsbyrå, Association of The Indonesian Tours And Travel Agencies (ASITA), til CNN.

- Må informere

Ving er blant aktørene som tilbyr nordmenn ulike pakkereiser til Bali. Zachrisson forklarer at dette er et av de mest populære reisemålene deres innenfor eksotiske langdistanseferier.

- Vi følger de lovene som gjelder i alle land, og i dette tilfellet må vi informere såpass godt at de som reiser dit er klar over det, fortsetter hun.

Pandemien rammet særlig turistmagneten Bali hardt. Fortsatt kjemper landets reiselivsnæring med å komme seg fullstendig på beina igjen. Nå frykter en hel bransje at det kontroversielle og dypt kritiserte vedtaket vil føre til en ny turismekollaps i ferieparadiset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer