Slår turistalarm etter ny sex-lov

Ferieparadiset Bali frykter alvorlige ringvirkninger etter kontroversielt sexforbud.

ROPER VARSKO: Turistnæringen i Indonesia frykter katastrofale konsekvenser som følge av den nye straffeloven i landet. Den innebærer blant annet at turister på Bali kan bli straffet for sex utenfor ekteskap. Foto: Garry Lotulung / Shutterstock / NTB
ROPER VARSKO: Turistnæringen i Indonesia frykter katastrofale konsekvenser som følge av den nye straffeloven i landet. Den innebærer blant annet at turister på Bali kan bli straffet for sex utenfor ekteskap. Foto: Garry Lotulung / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er mange land som har egne lover, som går på ulik bekledning og alkohol og slikt. Men dette har vi ikke sett tidligere, sier Marie-Anne Zachrisson, pressesjef i Ving, til Børsen.

Tirsdag ble det klart at sex utenfor ekteskap forbys i Indonesia. Den nye straffeloven, som omfatter både landets egne borgere og besøkende utlendinger, har etterlatt en hel turistnæring i sjokk og vantro.

- Dette vil tynge både turister og en hel reiselivsnæring, sier Putu Winastra, styreleder i landets største reiselivsbyrå, Association of The Indonesian Tours And Travel Agencies (ASITA), til CNN.

- Må informere

Ving er blant aktørene som tilbyr nordmenn ulike pakkereiser til Bali. Zachrisson forklarer at dette er et av de mest populære reisemålene deres innenfor eksotiske langdistanseferier.

- Vi følger de lovene som gjelder i alle land, og i dette tilfellet må vi informere såpass godt at de som reiser dit er klar over det, fortsetter hun.

Pandemien rammet særlig turistmagneten Bali hardt. Fortsatt kjemper landets reiselivsnæring med å komme seg fullstendig på beina igjen. Nå frykter en hel bransje at det kontroversielle og dypt kritiserte vedtaket vil føre til en ny turismekollaps i ferieparadiset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.