Slik blir Bidens rikingskatt

USAs president vil nå ned i lommeboka til milliardærene.

UTE ETTER MILLIARDÆRENE: Joe Biden varsler økt rikingskatt. Foto: Rick Bowmer / AP / NTB
UTE ETTER MILLIARDÆRENE: Joe Biden varsler økt rikingskatt. Foto: Rick Bowmer / AP / NTB Vis mer
Publisert

Søndag kunne flere aviser melde at USAs president Joe Biden ville innføre rikingskatt. Med det blir han historisk - aldri har noen innført skatter som går rett på landets milliardærer.

Målet er at alle amerikanske husholdninger med en formue på over 100 millioner dollar skal betale minst 20 prosent skatt.

«Denne minimumssatsen skal sørge for at de rikeste amerikanerne ikke lenger betaler en langt lavere skattesats enn lærere og brannfolk», heter det i dokumentet fra regjeringen, ifølge Washington Post.

- Betal din del

Det kunngjorde også Biden på en pressekonferanse mandag kveld, norsk tid.

- Akkurat nå betaler milliardærer i gjennomsnitt åtte prosent av sine totalinntekt. Åtte prosent er gjennomsnittet. Jeg er en kapitalist - hvis du tjener en million dollar, bra for deg. Bare betal din del, betal noe, sa han, og fortsatte:

- En brannmann og en lærer betaler mer enn det dobbelt i sats av hva en milliardær gjør. Det er ikke riktig. Det er ikke rettferdig.

Videre forklarer Biden at den nye skatten bare vil ramme hundre av de én prosent rikeste, altså 0,1 prosent av amerikanerne. Han forteller videre at skatten blant annet vil gå til fordel for lavinntektsfamilier og bidra til å redusere underskudd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer